Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įsitikinęs, kad jau nebėra galimybių valgyti sveikų, natūralių ledų. Nebent juos pasigamintume namuose patys.

Jis atkreipia dėmesį į ledų sudedamąsias dalis: visi Lietuvoje parduodami ledai pagaminti iš lieso pieno miltelių, vandens, chemizuotos uogų arba vaisių esencijos, fruktozės, genetiškai modifikuotų kukurūzų krakmolo, cheminių aromatizatorių, cheminių kvapiklių, cheminių skoniklių, cheminių spalviklių, cheminio natrio citrato arba cheminės obuolių rūgšties, dirbtinių ypač nuodingų saldiklių ir cheminių standiklių ir konservantų.

"Sintetinė vanilė gaminama iš naftos, ji daug pigesnė, todėl kai kurios įmonės ją naudoja", – atskleidė ledų gamintojų paslaptį ledus gaminančios bendrovės atstovė Vida Šukienė.

Ji rekomenduoja valgyti grietininius ledus. Jeigu ant pakuotės neparašyta, kad ledai – grietininiai arba pieniški, vadinasi, dauguma pieno produktų žaliavų juose pakeista augaliniais riebalais.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Čereška atkreipia dėmesį į ledų pakuotę, ant kurios surašyti visi į ledus sudėti priedai. "Jeigu vartotojas nori rinktis visiškai natūralų produktą, turėtų domėtis produkto sudėtimi. Mes negalime pareikšti gamintojui, kad nenaudotų kokių nors priedų, jeigu jie yra leidžiami. Pretenzijas gamintojams gali pareikšti vartotojai, nepirkdami kai kurių produktų", – kalbėjo G.Čereška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)