Tai numatantį susitarimą balandžio 16 d. Maskvoje vykstančios parodos „TransRussia“ metu pasirašė „Lietuvos geležinkeliai“ ir bendrovė OTLK, organizuojanti krovinių vežimą tarp Kinijos ir Vakarų Europos.

Kaip pranešė „Lietuvos geležinkeliai“, pirmas bandomasis pašto siuntų vežimas iš Kinijos į Lietuvą preliminariai numatomas gegužės mėnesį.

„Vertiname partnerių pasitikėjimą ir dedame visas pastangas įsitvirtinti kiniškų krovinių tranzito žemėlapyje. Pernai per Lietuvą pervežėme rekordinį kiniškų krovinių kiekį, traukiniai jau važiuoja reguliariai. Šiemet norime išbandyti ir pašto siuntų pervežimų rinką“, – sakė sutartį pasirašęs „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Geležinkeliu gabenami konteineriai su pašto siuntomis Lietuvą pasiektų per 7 dienas. „Lietuvos geležinkeliai“ sąstatą su pašto siuntomis perims nuo Kenos geležinkelio stoties ir jas gabens į Vaidotų geležinkelio stotyje esantį Vilniaus intermodalinį terminalą (VIT). Iš ten jos bus paskirstomos į Lietuvos pašto sandėlius.

Pranešime pažymima, kad OTLK steigėjos yra Rusijos, Kazachstano ir Baltarusijos geležinkelių administracijos. Per šias tris valstybes keliauja kroviniai iš Kinijos, kol pasiekia Europos Sąjungą. Bendradarbiavimas su OTLK užtikrina, kad traukinių maršrute atsirastų ir Lietuva.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)