Tai BNS patvirtinęs Š. Baublys teigia pasitraukęs dėl asmeninių priežasčių, jis ketina valdyboje dirbti toliau.

„Taip, patvirtinu. Prieš kurį laiką atsistatydinau iš pirmininko pareigų ir pasilikau tiesiog valdybos nariu. Motyvai asmeniniai, o tai atlikau (atsistatydinau – BNS), kiek pamenu, vasario 18 dieną“, – BNS sakė Š. Baublys.

Jis teigė apie savo darbą neturėjęs pokalbių su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu.

Kelių direkcijos, kuri pernai rugsėjį iš biudžetinės įstaigos buvo pertvarkyta į valstybės įmonę, valdybą paskyrė tuometinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Tačiau jo įpėdinis Marius Skuodis dalį J. Narkevičiaus sprendimų dėl įmonių vadovų ir valdybų jau atšaukė – gruodį jis atšaukė „Lietuvos geležinkelių“ valdybą, vėliau atleido „Oro navigacijos“ vadovą Marių Beliūną, o vasario pradžioje – Lietuvos oro uostų valdybos pirmininką Arijandą Šliūpą.

Kelių direkcijos valdyboje šiuo metu taip pat dirba buvęs geležinkelių infrastruktūros bendrovės „Vitras-S“ valdybos pirmininkas Vaidotas Balynas, „Achemos grupėje“ anksčiau dirbusi Rūta Jakubauskienė bei Susisiekimo ministerijos atstovai – Roma Andruškevičienė bei Henrykas Surovičius. Visi jie paskirti pernai rugsėjį, po Kelių direkcijos pertvarkos.

Susisiekimo ministras pabrėžia, kad valstybės valdomų įmonių valdybos turi būti skaidrios, jų narių reputacija neturi kelti abejonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)