Su Asta po jos darbo valandų susitinkame Širvintų pirminės sveikatos priežiūros centre, jos kabinete.

„Esu nauja šeimos gydytoja. Neseniai baigiau rezidentūrą ir atvykau dirbti į Širvintas. Pati esu kilusi iš šio krašto. Aš mokiausi ir gyvenau Kaune“, – štai taip tik mums įkišus nosį vidun apie save sako gydytoja.

Ji pasakoja čia dirbanti nuo liepos mėnesio, kai tik baigusi mokslus atvyko, nors, kaip paskui pasitaiso ir pati, grįžo gyventi į Širvintas.

Asta teigia, kad dar būdama rezidentūroje ji jau ieškojo, kur dirbs Širvintose, ėjo į darbo pokalbius, o šiandien sako su vyru čia ieškanti ir būsto.

„Dabar su vyru planuojame čia įsikurti, įsigyti būstą. Kol kas jį nuomojamės. Jei lygintume kainas su Kaunu, tikriausiai būtų galima sakyti, kad būstą išsinuomoti Kaune ir Širvintose kainuoja panašiai. Vienas kambarys – 100-200 Eur, o jei ieškai 2 kambarių, matėme skelbimą nuomai ir už 280 Eur. Mes pastarojo neišsinuomojome, bet netrukus skelbimas buvo išimtas, matyt, butas išnuomotas“, – kainas lygina ji.

Paklausta, kodėl neliko gyventi Kaune, gydytoja ilgai nesvarsto: „Kaune gyventi neplanavome, nes ir aš, ir mano vyras esame iš čia kilę, o ir šeimos gydytojų čia labai trūksta. Manęs čia labai laukė.“

Šiandien moteris nesigaili Kauną iškeitusi į Širvintas. Anot jos, čia daug ramiau, nereikia niekur skubėti, kone viskas yra netoliese.

„O tie kamščiai... reikia nuvažiuoti į Vilnių, baisu, kiek automobilių. Tiek man, tiek vyrui, patinka gyventi miestelyje, čia žmonės draugiški“, – sako ji ir priduria vis dažniau girdinti, kad čia jaunos šeimos atvyksta gyventi iš didmiesčių.

„Yra nemažai šeimų, kurios čia gyvena, o dirba Vilniuje arba vilniečiai atvyksta čia gyventi, o paskui į sostinę važinėja dirbti. Žmonės bėga iš miestų“, – drąsiai sako ji.

Kalbai vėl pasisukant apie būsto paieškas, mergina pasakoja, kad Širvintose naujos statybos būsto įsigijimui išvis nėra.

„Čia jei statybos, tai visi statosi namus, tačiau sklypai čia nemažai kainuoja. Žinoma, namui reikia subręsti, mes nelabai norime, nes turime du kaimus, dažnai būname pas tėvelius, todėl labiau galvojame apie butą.

Butų kainos, pavyzdžiui, jeigu čia pirkti 2 kambarių butą, tai sumokėsi apie 45 tūkst. Eur, bet jis bus be remonto, arba remontas tik pardavimui.

Pažįstami nusipirko 2 kambarių butą, sumokėjo 35 tūkst. Eur, tačiau jis be remonto. O jei reikia didesnės kvadratūros, gali kainuoti 65 tūkst. ir daugiau“, – kainas vardija Asta.

Paklausta, ko labiausiai pasigenda Širvintose, prie ko buvo pripratusi gyvendama Kaune, moteris žodžių į vatą nevynioja – didesnių prekybos centrų. Nors, kaip paskui priduria, esant reikalui galima nuvykti į Kauną.

„Dabar, kai visi turi mašinas, čia tikrai nėra problemos“, – priduria.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)