Varėnos rajone įsikūrusios grybus ir uogas perkančios ir apdorojančios įmonės už kilogramą voveraičių šiuo metu moka 12 litų. Baravykų kaina – 10 litų, bet jų tiekėjai kol kas atveža tik iš Aukštaitijos. Dzūkijos pušynuose kol kas grybautojus džiugina tik voveraitės. Ir tai ne visur. Ne tuščiomis grįžta tik žinantys jų dygimo vietas aplink Zervynas, Žiūrus, Rudnią.

Varėnoje įsikūrusios bendrovės „Ekoratas” supirktuvėje Donatas Juškevičius sulaukė pirmojo grybautojo, atnešusio parduoti pusę kilogramo rudagalvių baravykų. Užtat sumažėjo voveraičių. „Pernai irgi baravykų buvo labai mažai, tačiau voveraičių nespėjome pirkti, kad laiku sugebėtume apdoroti. Šįmet viskas priešingai – tenka patiems ieškoti voveraičių tiekėjų. Vasara labai keista – grybai tai pasirodo gausiai, tai vėl pradingsta. Tai per daug šlapia, tai per sausa. Jie dygsta tik vietomis, ir ne vien Lietuvoje, bet ir Rusijoje, Baltarusijoje”, – pasakojo „Ekorato” darbuotoja Aldona Juškevičienė.

Šiuo metu Dzūkijoje vėl sausa, todėl voveraičių kainą supirkėjai pakėlė iki 12 litų už kilogramų. Po 8 litus jie mokėjo tik vieną dieną, dažniausiai – po 9–10 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)