Bendrovės nuosavas kapitalas 2021 m. birželio pabaigoje buvo 13,734 mln. eurų. Šis rodiklis akcijai siekė 4,25 euro – lyginant su 2020 m. birželio pabaiga, įvertinus ir išmokėtus dividendus, per metus jo vertė išaugo 7 proc.

„Šiais metais stebime nuosekliai gerėjančius bendrovės rezultatus, kuriems padėjo palankūs praėję ir kol kas gerai atrodantys šie metai.

Dėl tinkamų oro sąlygų žemės ūkiui, šiemet laukiama rekordinio grūdų derliaus, o išliekančios aukštos grūdų kainos pasaulinėje rinkoje taip pat nuteikia optimistiškai“, – sakė Justė Gumovskienė, „INVL Baltic Farmland“ žemę administruojančios bendrovės „INVL Farmland Management“ direktorė.

Atsižvelgdama į sudarytas nuomos sutartis, „INVL Baltic Farmland“ 2021 metais planuoja gauti 665 tūkst. eurų pajamų ir uždirbti 385 tūkst. eurų konsoliduoto grynojo pelno. Per pirmąjį šių metų pusmetį „INVL Baltic Farmland“ gautos pajamos siekė 48 proc. prognozuotų metinių pajamų, o grynasis pelnas – 52,7 proc. prognozuoto metinio pelno.

Veiklos prognozės parengtos darant prielaidą, kad per šiuos metus turimų sklypų vertė nepakis, nebus sudaryta jokių žemės pirkimo ar pardavimo sandorių, taip pat nebus gautinų sumų atidėjimų pokyčių ir nuomininkų skolų įtakos administravimo mokesčio dydžiui.

„Nasdaq“ Vilnius biržoje listinguojamos „INVL Baltic Farmland“ antrinės įmonės valdo apie 3 tūkst. hektarų žemės ūkio paskirties žemės Lietuvoje, kuri nuomojama žemės ūkio bendrovėms ir ūkininkams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)