Lietuva ketina Baltijos šalių verslo bendruomenei pristatyti jau pradėtą suskystintų dujų terminalo projektą, taip pat šiuo metu statomas elektros jungtis su Švedija „NordBalt“ ir Lenkija „LitPol“. Didžiausio tarptautinio susidomėjimo laukiama iš bendrovės „Hitachi“ atstovų rengiamo Visagino Atominės elektrinės projekto pristatymo.

„Kiekvienas mega projektas yra iššūkis visam Baltijos šalių regionui, kadangi tokio masto ir apimties darbus sudėtinga įgyvendinti pavieniui, neturint plataus partnerių tinklo. Forumo svečiams norime išsamiai pristatyti projektų potencialą ir parodyti dar daugiau galimybių verslui – augti, didinti apimtį, įdarbinti daugiau žmonių bei pritraukti investicijų“, - teigia renginį organizuojančios ir Lietuvos investuotojus vienijančios asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Pasak R. Skyrienės, Lietuvai, kuri stengiasi išjudinti daugiabučių renovacijos procesą, turėtų būti labai įdomi Lenkijos patirtis. Numatyta, kad Baltijos regiono Investuotojų forumo metu sėkmingą patirtį šioje srityje pateiks Lenkijos Ūkio ministerijos Energetikos departamento direktorius Tomaszas Dabrowskis ir Jacekas MIchalakas, kuris yra Lenkijos Asociacijos „Supporting ETICS“ valdybos narys.

Į diskusiją apie Baltijos šalių regioną ir jo informacinių technologijų ateitį įsitrauks pasaulinių IT ir mobiliujų telekomunikacijų žvaigždynas. Laukiama, kad į Baltijos regiono Investuotojų forumą atvyks aukščiausio lygmens vadovai iš kompanijų „Samsung Electronics“, „TeliaSonera“, „Huawei Technologies“, „Hewlett-Packard“ ir „Micrsoft“ viceprezidentas Europos Sąjungos reikalams John Vassallo. Atskira diskusija numatyta transporto ir logistikos projektams pristatyti: čia bus diskutuojama apie Klaipėdos jūrų uosto perspektyvas, tobulinamą Lietuvos kelių infrastruktūrą, geležinkelių liniją „Rail Baltica“, pristatytas lietuviškų oro linijų bendrovės „AirLituanica“ projektas.

Baltijos regiono šalių Investuotojų Forumas – tai tarptautinis forumas, kurio tikslas – skatinti verslo plėtrą, gerinti investicinę aplinką ir aptarti ateities ekonomikos perspektyvas. Pagrindinį pranešimą Forume skaitys dr. Nourielis Roubinis, laukiamiausias antros dienos pranešėjas – ponas Richard C. Koo, Nomura Tyrimo Instituto vyriausiasis ekonomistas. Dvi dienas truksiančio renginio metu vyks ir tarptautinė verslo paroda bei kontaktų mugė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)