Anot jos pranešimo, beveik 6 mln. eurų vertės valdymo paslaugų sutartis pasirašyta šiemet birželio 13 dieną, tačiau apie tai neskelbta.

„Apie ESO įvestą valdymo mokestį nebuvo paskelbta nei per „Nasdaq“ Vilnius biržą, apie tai nerašoma nei pačios „Ignitis grupės“, nei ESO ketvirtinėse ataskaitose. Apie tai nežinojo ir Investuotojų asociacijos apklausti fondų valdytojai bei finansų analitikai“, – pranešime sakė asociacijos valdybos narė Sigita Pranckėnaitė.

ESO tinklalapyje pateiktame pranešime nenurodoma, kokias konkrečiai valdymo paslaugas teikia „Ignitis grupė“.

„Esame nustebę, kad tokia sutartis iš viso atsirado, nes ESO turi savo vadovybę, įmonėje dirba 2,4 tūkst. žmonių, arba beveik du trečdaliai visų „Ignitis grupės“ darbuotojų. Panašu, kad ji reikalinga tik tam, kad „Ignitis grupė“ pasidengtų vis augančias veiklos sąnaudas“, – sakė S. Pranckėnaitė.

Tuometinė „Lietuvos energija“ darbuotojų algoms per visus 2018 metus išleido 3,3 mn. eurų, o vien per 2019 metų pirmąjį pusmetį – 2,7 mln. eurų.

„Valdymo mokesčių įvedimas listinguojamoms bendrovėms, nedavus galimybės apie tai pasisakyti smulkiesiems akcininkams yra gerųjų korporatyvinio valdymo praktikų pažeidimas. Tokio mokesčio įvedimas mažina ESO akcijų patrauklumą ir jų kainą“, – sakė S. Pranckėnaitė.

„Ignitis grupė“ yra pasiūliusi ESO akcijas išbraukti iš biržos sąrašų.

Investuotojų asociacija šiuo metu buria grupę, kuri sieks, kad ESO ir „Ignitis gamybos“ akcininkams būtų pasiūlyta turimas akcijas konvertuoti į viešą akcijų pasiūlymą (IPO) planuojančios „Ignitis grupės“ akcijas ir taip išlaikyti dalyvavimą energetikos įmonių kapitale.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)