„Fonterra“ ketina įsigyti 10 proc. „Rokiškio sūrio“ įstatinio kapitalo, už naujos emisijos akcijas mokėdama po 1,98 euro - šia kaina visa įmonės vertė būtų 63,9 mln. eurų. Biržoje prieš naujienos paskelbimą „Rokiškio sūrio“ akcijos kainavo po 2,35 euro.

„2017 metų birželio pabaigoje „Rokiškio sūrio“ nuosavas kapitalas siekė beveik 120 mln. eurų, o nauja investicija „Rokiškio sūrį“ vertina labai pigiai, todėl jeigu į Investuotojų asociaciją kreipsis pakankamai smulkiųjų akcininkų, neatmetame galimybės sprendimą skųsti“, - pranešime spaudai sakė Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

Naujos emisijos kaina „Rokiškio sūrio“ akcijų kainos ir pelno santykis (P/E) siekia apie 5, o įmonės vertės (kartu su skolomis) ir pelno prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą (EBITDA) santykis siekia vos 2,8.

„Pasaulyje tokios įmonės kainuoja keletą kartų brangiau. Ir nors galima džiaugtis, kad Lietuvos pieno perdirbimo rinkoje pasirodo naujas investuotojas, tačiau jo pasiūlyta kaina „Rokiškio sūrį“ itin nuvertina“, - tvirtino V. Plunksnis.

Pasak jo, „Rokiškio sūriui“ lėšų veiklos plėtrai nereikia – tai rodo ir 2017 metų birželio pabaigos pranešimas, kad bendrovė už 7,76 mln. eurų įsigijo Vyriausybės vertybinių popierių.

Rokiškio sūris“ antradienį pranešė, kad liepos 13 dieną preliminariai susitarė su „Fonterra“ dėl galimų investicijų. Rugsėjo 22 dieną „Rokiškio sūrio“ akcininkų susirinkime bus siūloma pritarti naujos akcijų emisijos išleidimui ir suteikti „Fonterra“ teisę ją įsigyti.

Birželio pabaigoje 79,57 proc. „Rokiškio sūrio“ akcijų paketą valdė „Pieno pramonės investicijų valdymas“, „RSU Holding“ bei Antanas Trumpa, o SEB klientams priklausė 5,51 proc. „Rokiškio sūrio“ akcijų.

„Rokiškio sūrio“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)