Bendra pasirašytų sutarčių suma siekia beveik 5,1 mln. eurų. Taip pat yra priimti sprendimai finansuoti dar tris įmones už bendrai 1,6 mln. eurų. Tikslinėms paskoloms iš viso numatytas 30 mln. eurų biudžetas.

„Neabejotina, kad COVID-19 pandemijos padariniai iki šiol skaudžiai atsiliepia ir dar ilgai atsilieps tiek apgyvendinimo ir viešojo maitinimo paslaugų teikėjų, tiek kelionių organizatorių finansiniam stabilumui. Tikimės, kad su krizės sunkumais susidūrusios, tačiau valstybės pagalba pasinaudosiančios įmonės ir verslininkai galės pasirūpinti savo veiklos stabilizavimu, finansinių resursų užtikrinimu bei įprastų verslo apimčių susigrąžinimu“, – pranešime cituojamas INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas.

Nuo liepos mėnesį paskelbtos lengvatinių paskolų teikimo pradžios devyni kelionių organizatoriai spėjo pasirašyti paskolų sutartis, kurių bendra suma siekia 1,4 mln. eurų. Iš jų didžiausia, beveik 1 mln. eurų, paskola buvo suteikta kelionių organizatoriui „Novaturas“.

„Invegos“ suteikta skatinamoji finansinė priemonė jau yra naudojama atsiskaitymams už per pandemijos protrūkį neįvykusias keliones nuo kovo mėn. pradžios. Pirmuosius grąžinimus pradėjome vykdyti dar liepos mėnesį, tačiau grąžintinos sumos yra ženkliai didesnės už skatinimo priemones, kuriomis pagal dabartinius reikalavimus galime pasinaudoti.

Reikėtų pastebėti, jog mūsų įmonė galėtų įsisavinti žymiai didesnę pagalbą, tačiau atsakingų institucijų bei „Invegos“ keliami reikalavimai mums atrodo neįgyvendinami. Lankstesnės paskolos gavimo sąlygos šiuo atveju leistų ženkliai pagreitinti atsiskaitymų terminus su keliautojais, tad toliau ieškome įvairių būdų, kaip užtikrinti veiksmingą dialogą su institucijomis“, – komentuoja „Novaturo“ generalinė direktorė Audronė Keinytė.

Iš 6 apgyvendinimo ir viešojo maitinimo paslaugų teikėjų 1 mln. eurų siekiančių tiesioginių paskolų sulauks du pareiškėjai – „Neragauta Azija“ ir „Amber Food“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)