Galimybių daugiau ir paprasčiau pasiskolinti SVV įmonėms per sutelktinio finansavimo platformas atsirado „Invegai“ laikinai papildžius priemonės „Avietė“ sąlygas. Pagal jas, šalia jau esamų sąlygų, iki šių metų gruodžio 31 d. sutelktinio finansavimo platformos gali teikti paskolas, kurios iki 100 proc. finansuojamos iš „Avietės“ lėšų, bet ne daugiau kaip 25 tūkst. Eur. Per 6 mėnesių laikotarpį įmonė gali sudaryti dvi paskolos sutartis.

„Vos paskelbus apie šias palankesnes sąlygas gauti paskolas, per savaitę sulaukėme 3 kartus daugiau paraiškų nei įprastai. Tai tik dar kartą įrodo, kaip mūsų verslui šiomis sudėtingomis dienomis yra gyvybiškai reikalinga pagalba. Noriu pabrėžti, kad šios paskolos jau realiai teikiamos, tai ne – pažadai, apie kuriuos pastaruoju metu galima dažnai išgirsti viešojoje erdvėje.

Nepaisant to, žinoma, atsakingai vertiname kiekvienos norinčios gauti paskolą įmonės situaciją.

Skolinti galime tik stabiliai veikiančioms įmonėms. Tiesa, primenu, kad šiuo atveju paskolos gavėjo gebėjimas vykdyti turtines prievoles vertinamas pagal turimus paskutinius duomenis iki kovo 1 d. Vadinasi, atnaujintos sąlygos leidžia pretenduoti į paskolą ir toms SVV įmonėms, kurios dėl karantino patiria finansinių sunkumų“, – komentuoja „Finbee Verslui“ vadovas Audrius Griškevičius.
Labiausiai paveikti: nuo prekybos iki transporto sektoriaus

„MDP Holding“ įmonės, užsiimančios greito apyvartumo prekių didmenine prekyba, vadovas

Donatas Prastienius sako, kad pagal atnaujintas priemonės „Avietė“ sąlygas suteikta paskola dabar jiems – greitas garantas apyvartinio kapitalo finansavimui, kuris prisideda prie įmonės augimo šiuo sunkiu ekonomikai laikotarpiu.

„Mūsų parduodamų prekių kategorijų poreikis rinkoje šiuo metu išaugęs. Daugelis tiekėjų prekes teikia tik sumokėjus avansą, tuo tarpu klientų, kuriems tiekiame prekes, atsiskaitymai su mumis dėl suprantamų priežasčių vyksta lėčiau. Tad iššūkių daug ir juos reikia spręsti čia ir dabar. Tam reikalingos apyvartinės lėšos. Šiuo atveju pasinaudojome būtent šia paskola, nes ji viena iš nedaugelio, kuri šiuo nepaprastu laikotarpiu jau realiai veikia, be to, gauti pavyko itin operatyviai – realiai nuo pirmo kontakto iki pinigų sąskaitoje nepraėjo nė savaitė“, – sako D. Prastienius.

„Finbee Verslui“ duomenimis, šiomis dienomis dažniausiai dėl paskolų kreipiasi įmonės, užsiimančios prekyba, taip pat kavinės, restoranai, ūkininkai, odontologai, transporto sektoriaus. Balandį paskolos suteiktos įmonėms, kurių praėjusių metų apyvarta buvo nuo 30 000 iki 6 000 000 eurų. Vidutinė prašoma paskolos suma – 10 000 eurų.

Pasak A. Griškevičiaus, planuojama, kad jau šią savaitę dar 100 įmonių sulauks finansavimo pasiūlymų, o lėšos į jų sąskaitas bus pervestos kitą savaitę.

„Tikimės, kad šios patogesnės ir lankstesnės skolinimosi sąlygos, kurios jau realiai veikia, padės verslui įveikti sunkumus ir sėkmingai vystyti veiklą. Mes ir toliau sieksime, kad ši ir kitos mūsų priemonės turėtų realų poveikį finansuojant dėl COVID-19 pandemijos nukentėjusius verslus – sako „Invegos“ vadovas Kęstutis Motiejūnas. – Investuotojus ir toliau kviečiame per sutelktinio finansavimo platformą prisidėti prie verslo finansavimo ir taip padėti išgyventi šį laikotarpį.“

Taip pat verslai gali teikti paraiškas „Invega“ daliniam palūkanų kompensavimui ir kas mėnesį susigrąžinti iki 95 proc. sumokėtų palūkanų. Priemonės „Avietė“ lėšos skolinamos paskolos gavėjui rinkos sąlygomis, t. y. paskola teikiama taikant sutelktinio finansavimo platformos nustatytą palūkanų normą.

„Finbee Verslui“ iki karantino laikotarpio pabaigos visoms naujoms paskoloms 30 proc. sumažino paskolos administravimo įkainius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)