„Matome, kad sistemoje vis dar yra rengiama 830 paraiškų, kurios nėra pabaigtos ir pateiktos vertinimui. Šie pareiškėjai turėtų suskubti, nes pasibaigus paraiškų teikimo terminui, šios paraiškos nebus priimtos vertinimui“, – sako „Invegos“ priemonių valdymo skyriaus projektų vadovė Kristina Račkauskaitė-Liandzbergienė.

Kompensacijas už patalpų nuomos ir su jų eksploatavimu susijusias išlaidas jau gavo 313 smulkiųjų verslininkų, kuriems „Invega“ suteikė daugiau nei 765 tūkst. eurų. Šiuo metu „Invegoje“ dar yra vertinamos 943 paraiškos, kurių prašomo finansavimo suma siekia 1,65 mln. eurų, nurodoma pranešime.

Individualią veiklą vykdantys asmenys į „Invegą“ dėl kompensacijų gali kreiptis tuo atveju, jeigu nuo 2020 m. lapkričio 1 d. iki 2021 m. balandžio 30 d. patyrė patalpų nuomos ir su jų eksploatavimu susijusių išlaidų, kurias sudaro: patalpų nuomos mokestis, vandens, šilumos, elektros energijos tiekimo, lifto, patalpų valymo ir saugojimo, pastato ir aplinkos priežiūros, pastato rekonstrukcijų ir įrengimų taisymo, automobilių stovėjimo vietų ar indeksavimo pagal pradinę nuomos sutartį išlaidos.

Vienam priemone pasinaudojusiam individualią veiklą vykdančiam asmeniui „Invega“ kompensuoja iki 70 proc. patirtų pastoviųjų su patalpų nuoma ir jų eksploatavimu susijusių išlaidų, tačiau išmokama suma negali viršyti 20 000 eurų. Kompensacija gali pasinaudoti tie asmenys, kurie per 2020 m. vykdė individualią veiklą ne trumpiau kaip 90 kalendorinių dienų nenutrūkstamai ar su pertraukomis iki 2020 m. lapkričio 6 d. imtinai, ir kuri buvo įtraukta į antrojo karantino metu ribotų ir netiesiogiai ribotų ūkinių veiklų sąrašą.

Iš viso pagal priemonę „Subsidijos nuo COVID-19 nukentėjusiems individualią veiklą vykdantiems asmenims“ individualią veiklą vykdančių asmenų pastoviosioms išlaidoms padengti skirta 12 mln. eurų iš valstybės biudžeto lėšų, nurodoma „Invegos“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją