Nepanaudota suma bus paskirstyta kitoms verslui vis dar aktualioms COVID-19 pagalbos priemonėms finansuoti, pranešė „Invega“.

„Gauti paskolas ASAP buvo galima remiantis neapmokėtomis sąskaitomis, išrašytomis per šių metų pirmąjį ketvirtį – iki kovo 31 dienos. Natūralu, kad šių sąskaitų srautas išseko, pastaruoju metu sulaukdavome vos kelių paraiškų per savaitę. Tai – geras verslo poreikių rodiklis, kurį įvertinę nusprendėme užbaigti paraiškų priėmimą, o likusius resursus ir lėšas skirsime kitų verslui reikalingų ir aktualių priemonių administravimui“, – pranešime sakė „Invegos“ vadovas Kęstutis Motiejūnas.

Pasak jo, vidutinis išmokėtos paskolos dydis siekia 38,6 tūkst. eurų, daugumos išmokėtų paskolų intervalas svyruoja tarp 10 ir 20 tūkst. eurų. Iš viso suteikta paskolų pagal 6855 sąskaitas, bendra suteiktų paskolų suma – 10,86 mln. eurų.

ASAP iš viso buvo skirta 15 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Likutis bus paskirstytas kitoms „Invegos“ teikiamoms valstybės pagalbos priemonėms.

Apmokėtinų sąskaitų paskolos ASAP buvo sumanytos kaip skubios valstybės pagalbos priemonė verslams, kurie dėl pandemijos ir karantino patyrė staigų apyvartinių lėšų trūkumą. Smulkios ir vidutinės įmonės galėjo specialioje platformoje registruoti klientų neapmokėtas ar iš dalies apmokėtas sąskaitas ir gauti šį trūkumą kompensuojančias paskolas.

Paskolos teiktos 12 mėnesių laikotarpiui su galimybe terminą pratęsti ne ilgiau nei iki 36 mėnesių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją