„Mes izoliavome virš 140 žmonių ir dar patikrinome apie 180 žmonių – darom viską“, – BNS penktadienį sakė bendrovės generalinis direktorius.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, su židiniu Pabradėje esančioje „Intersurgical“ gamykloje šiuo metu siejami 24 atvejai.

Jis patvirtino, kad didžioji dalis atvejų įmonėje, kurioje dirba apie 2,5 tūkst. žmonių, susiję su infekcijos šaltiniu Molėtuose.

Jo teigimu, daugiausia atvejų susiję su autobusu, vežusiu darbuotojus į darbą, o rizika susirgti ateina iš išorės.

„Ta rizika atkeliauja iš išorės, šiandien mes matome, kas dedasi valstybėje – žmonės atsipalaiduoja, galbūt ir neturi supratimo dėl sanitarinės higienos laikymosi, visi masiniai renginiai šiandien tą įtaką daro“, – kalbėjo S. Žvirblis.

Sigitas Žvirblis

Vadovo teigimu, gamybos apimtys šiek tiek sumažėjusios.

„Aš nesakau, kad jos labai sumažėjusios, bet jos sumažėjusios, tačiau didelių tragedijų nedarome. Tikslas yra eliminuoti šią infekciją ir užkirsti jai kelią plisti“, – teigė S. Žvirblis.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu svarbiausia – ne finansiniai nuostoliai.

„Šiandien ne apie finansinius nuostolius kalbame, daugiau kalbame apie darbuotojų sveikatą. Finansiniai dalykai eis po to. Mes darom viską, kad žmonės būtų sveiki“, – tvirtino „Intersurgical“ vadovas.

Karantino metu „Intersurgical“ įmonė buvo viena šalies bendrovių, aprūpinusių šalies medikus apsauginėmis priemonėmis – kovo gale įmonė pasirašė sutartį dėl 1 mln. respiratorių gamybos.

Lietuvoje kol kas nustatyta 2810 koronaviruso atvejų, tebeserga 895 žmonės, taip pat registruotos 86 mirtys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)