Anot ekonomikos ir inovacijų viceministrės Jovitos Neliupšienės, dėl pandemijos kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektorius, kaip ir didelė dalis kitų verslų, susidūrė su sunkumais, todėl inicijuota nauja ES investicijų priemonė „Kūrybiniai čekiai COVID-19“.

„Įmonės galės gauti finansavimą inovatyvioms kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriuje veikiančių asmenų ir verslo teikiamoms paslaugoms pirkti, taip pat kurti bei diegti dizaino ir rinkodaros inovacijas“, – pranešime sakė J. Neliupšienė.

Paraiškas galės teikti labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės. Jos turi veikti bent vienerius metus. Įmonių vidutinės metinės pardavimo pajamos per trejus finansinius metus iki paraiškos pateikimo arba per laikotarpį nuo įmonės įregistravimo turi siekti bent 50 tūkst. eurų.

Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma sieks 70 tūkst. eurų, mažiausia – 20 tūkst. eurų, parama negali viršyti 75 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Pareiškėjai galės įsigyti kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriaus paslaugas, kurios apima naujo gaminio, paslaugos dizaino sukūrimo ar jau esamo gaminio ar paslaugos dizaino pakeitimo naujais, paslaugų pirkimo išlaidas.

Paraišką iki rugpjūčio 31 dienos įmonės turi pateikti Lietuvos verslo paramos agentūrai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)