Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Finansų ministerijos bei „Invegos“ įsteigtas Inovacijų skatinimo fondas investuos į fundamentinius ir taikomuosius mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą ir inovacijas, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Pasak ministrės Aušrinės Armonaitės, verslas, ypač startuoliai, galės paprasčiau gauti lėšų veiklos pradžiai ir produktų vystymui.

Finansinę priemonę „Perspektyva“ planuojama pradėti įgyvendinti šių metų pirmąjį ketvirtį, „Invegai“ teikiant paskolas, o antrajai priemonei „Akceleratorius 2“ 2022 metais numatoma skirti iki 20 mln. eurų, ji skatins startuolių plėtrą.

Fondas finansuojamas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos lėšomis, jo valdytoja „Invega“. Prie fondo gali prisijungti ir kiti asignavimų valdytojai.

Seimas pernai birželį leido steigti Inovacijų skatinimo fondą, finansuojamą valstybės, savivaldybių bei privačiomis lėšomis, taip mažinant priklausomybę nuo Europos Sąjungos finansavimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)