2981,17 euro „iki mokesčių“ mokėjusi ir 2242 darbuotojus turinti „Telia Lietuva“ specialistų paieškos portalo cvmarket.lt paskelbtame „Top 20“ patraukliausių Lietuvos darbdavių užėmė pirmąją vietą.

Nedaug atsiliko ir ketvirtąją vietą patraukliausių dvidešimtuke užėmė „Lidl Lietuva“, kuri, naujausiais „Sodros“ duomenimis, turi 1497 darbuotojus. Ji balandį mokėjo 826,12 euro.

Pastaba: lentelėje darbdavius galima rūšiuoti pagal darbuotojų skaičių, vidutinį atlyginimą, pavadinimą ir vietą patraukliausių darbdavių dvidešimtuke.

Naujausiais Statistikos departamento duomenimis, 2017 metų pirmąjį ketvirtį vidutinis mėnesinis darbo užmokestis „iki mokesčių“ Lietuvoje sudarė 817,6 euro.

Visi 20 patraukliausių darbdavių balandį mokėjo didesnį už šalies vidutinį atlyginimą. Mažiau nei 1 tūkst. eurų „ant popieriaus“ mokėjo „Lidl Lietuva“, „Aprangos“ grupė ir „Felit“ (IKEA Lietuva).

Daugiausiai darbuotojų tarp patraukliausių darbdavių turėjo valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ – 9 457, mažiausiai „Vičiūnų“ grupė – 106.

Kaip skelbia cvmarket.lt, patraukliausių Lietuvos darbdavių rinkimai buvo vykdomi 2017 metų kovo–gegužės mėnesiais. Respondentų skaičius – 2158. Domėtasi ne tik, kokia įmonė asmeniui atrodo patraukliausia, bet ir kokia – nepatraukliausia.

„Joks iš anksto paruoštas galimų darbdavių sąrašas nebuvo pateikiamas. Skaičiuojant rezultatus iš teigiamų balsų už įmonę buvo atimti neigiami balsai, taip pat buvo atmesti balsuojantys už save bei balsai iš pasikartojančo IP adreso“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)