Šis skaičius patvirtino kitus įverčius, iš kurių matyti, kad infliacija Venesueloje yra didžiausia pasaulyje.

Nors Lotynų Amerikos šalis turi didžiausias pasaulyje įrodytas naftos atsargas, ji yra neįvykdžiusi dalies savo įsipareigojimų kreditoriams ir stokoja maisto bei vaistų.

Senkant užsienio atsargoms, prezidento Nicolaso Maduro (Nikolo Maduro) vadovaujama vyriausybė spausdina vis daugiau pinigų, o nacionalinė valiuta – bolivaras – tapo beveik bevertė.

Nacionalinės Asamblėjos Finansų ir ekonominės plėtros komisijos paskelbtoje tyrimo ataskaitoje pažymima, kad „infliacija 2018 metų balandį, palyginti su 2017 metų balandžio mėnesiu, sudarė 13,779 tūkst. procentų“.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) prognozuoja, kad infliacija Venesueloje šiemet viršys 13,8 tūkst. procentų.

„Gyvename šalyje, kurioje yra didžiausia hiperinfliacija pasaulyje, – per spaudos konferenciją pareiškė parlamento komisijos pirmininkas Rafaelis Guzmanas. – Siekiant stabilizuoti pinigus, mums reikia naujos fiskalinės ir valiutos keitimo kurso politikos.“

Nacionalinė Asamblėja Venesuelos infliacijos rodiklį skelbia nuo 2017 metų, kai vyriausybė liovėsi teikti oficialius duomenis. N. Maduro tvirtina, kad Venesuela kenčia dėl „ekonominio karo“, kurį yra pradėjusi konservatyvioji opozicija ir užsienio valstybės, kaip antai JAV, ir kuriuo siekiama jį nuversti.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)