Incidento metu išsiliejo hidrauliniai tepalai. Didžioji dalis tepalų aptaškė krantinę, kita dalis pateko į akvatoriją.

Nedelsiant vandenyje buvo pastatytos boninės užtvaros, tad tarša vandenyje buvo lokalizuota.

Įvykio vietoje dirba Uosto kapitono tarnybos, Klaipėdos konteinerių terminalo darbuotojai, tarša baigiama likviduoti.

Apie įvykį pranešta aplinkosaugininkams.

Apie 15 val. Klaipėdos uostas pranešė, kad biodegraduojančių hidraulinių tepalų tarša iš žemkasės Klaipėdos uosto akvatorijoje visiškai likviduota.

Anot aplinkosaugininkų, kadangi incidento metu išsiliejo aplinkai draugiška hidraulinė alyva, žalos aplinkai, manoma, nepadaryta.

Pranešime tiksliau aprašoma, kad antradienio vakarą 21.55 val. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dispečeriai gavo pranešimą, kad jūrų uoste prie 128 krantinės trūko čia dirbusios žemkasės hidraulinė žarna.
Incidento metu išsiliejo biodegraduojantys hidrauliniai tepalai.

Didžioji dalis tepalų aptaškė krantinę, kita dalis – apie 20-30 litrų pateko į akvatoriją. Nedelsiant vandenyje buvo pastatytos boninės užtvaros ir tarša vandenyje skubiai buvo lokalizuota. Įvykio vietoje dirbo Uosto kapitono tarnybos, Klaipėdos konteinerių terminalo darbuotojai. Apie įvykį buvo pranešta aplinkosaugininkams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)