„Tai yra nepalyginami dalykai. Ten visos derybos ir susitarimas dėl projekto ir finansavimo įrankių visokių ir, kaip kas bus, kokioms proporcijoms sudėliota, netruko net du mėnesius. Įskaitant ir tai, kad per tą laiką buvo suderėtos tokios sąlygos, kad mums finansuoja 70 proc. infrastruktūros įkūrimo Šiaurės Airija. Dėl to, kad tai yra aukštųjų technologijų kompanija ir tai yra pažiba regiono. Pirmais metais mes apskritai nemokame nuomos, antrais metais mokame nuomą tarsi tai būtų visiškai tuščias angaras be infrastruktūros ir tik trečiais metais pradedame mokėti nuomą, - laidoje „Verslo pozicija“ sakė Kristijonas Vizbaras.

Pasak įmonės įkūrėjo, Šiaurės Airija suteikia idealias galimybės įsteigti aukštųjų technologijų įmonę. Paklaustas, kas trukdo Lietuvoje, K. Vizbaras pažymėjo elektros infrastruktūrą.

Kristijonas Vizbaras
„Yra tie patys „Ease of doing business“ reitingai, kuriuose mes esame 24-oje vietoje šiais metais. Reitinguojama yra pagal keletą kriterijų, tarp jų ir elektros infrastruktūrą. Šitoje vietoje esame 105-ti. Gerokai prasčiau negu Libija ir panašios šalys. Tai iš 189 valstybių esame 105-oje vietoje ir per kelerius pastaruosius metus nei kiek nepalypėjome į priekį. Tai iš esmės ta sritis, kuri smukdo mūsų reitingą, niekas nėra daroma, kad būtų galima pagerinti tą situaciją. Ir mes patys iš savo patirties esam susidūrę, kad elektros problemos Lietuvoje yra labai didelės. Jau nekalbant apie patį biurokratinį aparatą, kuris yra labai lėtas ir nereaguoja“, - kalbėjo K. Vizbaras.

Visą laido „Verslo pozicija“ įrašą galite išgirsti čia.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.