Teismas ketvirtadienį pranešė, kad iš dalies tenkino Konkurencijos tarybos prašymą ir J. Vanagui bei A. Jurgelionytei uždraudė šešis mėnesius eiti vadovo pareigas ir skyrė 4 tūkst. bei 2 tūkst. eurų dydžio baudas.

LVAT iš dalies pakeitė 2018 metų balandį priimtą Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo šiems asmenims buvo skirtos 920 ir 900 eurų baudos.

Konkurencijos taryba aukštesnės instancijos teismo prašė skirti keturių įmonių, sudariusių kartelį, vadovams griežtesnę asmeninę atsakomybę: apriboti teisę eiti viešojo ir privataus juridinio asmens vadovo pareigas, būti kolegialaus priežiūros ir valdymo organo nariu nuo trejų iki penkerių metų ir skirti baudas nuo 7 tūkst. iki 14 tūkst. eurų“, – rašoma teismo pranešime.

LVAT nusprendė skirti griežtesnę sankciją nei pirmos instancijos teismas, tačiau švelnesnę, nei numatyta Konkurencijos įstatyme.

Teismas taip pat pripažino, kad vadovams yra taikomi aukštesni veiklos ir atsakomybės standartai nei eiliniam bendrovės darbuotojui – jie turėjo ir galėjo tikėtis iš daromo konkurencijos teisės pažeidimo kilsiančių neigiamų teisinių padarinių.

Konkurencijos taryba 2015 metais nustatė, kad bendrovės „Ministerium“, „Nebūk briedis“ ir viešoji įstaiga „TV Europa“ sudarė kartelį, dalyvaudamos viešajame pirkime programinės įrangos sukūrimo darbams pirkti, o „Nebūk briedis“ ir viešoji įstaiga „Media medis“ sudarė draudžiamą susitarimą, dalyvaudamos viešajame pirkime viešinimo paslaugoms pirkti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją