Tokius apklausos duomenis skelbia advokatų kontora „Raidla Lejins & Norcous“, šiemet liepą – rugpjūtį advokatų kontora apklausė 103 įmones, siekdama išsiaiškinti jų ketinimus ir nuostatas Baltarusijos rinkos atžvilgiu. 47 proc. apklaustųjų dirba Baltarusijoje.

Pokyčių nesitiki

Dauguma apklaustųjų verslininkų mano, jog teigiamų verslo aplinkos pokyčių artimiausiu metu nebus.

34 proc. jų nesitiki artimiausiu metu, 24 proc. siūlo teigiamų pokyčių tikėtis ne anksčiau nei po penkerių metų, 16 proc. jų tikisi po 1-3 metų, o 17 proc. tikina, jog jau dabar aplinka verslui yra palanki.

Anot I. Norkaus, respondentai nurodė, jog korupcijos lygis Baltarusijoje yra panašus į kopupcijos lygį Baltijos šalyse.

Susidomėjimas Baltarusija didėja

Lietuvos verslininkų susidomėjimas verslu Baltarusija nuosekliai auga, nors įmonės įvardija, jog didžiausios rizikos su kuriomis susiduriama yra politinė ir makroekonominė rizikos – jas nurodė 56 proc. respondentų.

„Nepaisant šalių tarpusavio santykių pakilimų ir nuosmukių, verslo susidomėjimas kaimynine rinka nuosekliai didėja, o abiejų šalių verslininkų tarpusavio santykiai yra dalykiški ir orientuoti į bendrą rezultatą“, - sako „Raidla Lejins & Norcous“ Vilniaus kontoros vadovaujantis partneris Irmantas Norkus.

Dar 10 proc. apklaustųjų riziką įvardijo griežtą valiutos reguliavimą, dar 13 proc. - biurokratiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)