Kelionių organizatoriai ir viešbučiai Ispanijoje skundžiasi, kad žymiai padaugėjo melagingų pranešimų apie apsinuodijimą, siekiant gauti draudimo išmokų, informuoja BBC.

Įspėjama, kad dėl šių priežasčių britams gali pabrangti kelionių paketai, o kai kurie kurortai apskritai jų neįsileis.

Teisingumo ministerijos vadovas Davidas Lidingtonas aiškino, kad norima sumažinti išlaidas kelionių agentūrų, kurioms tenka mokėti už skundus.

„Norime aiškiai pasakyti tiems, kurie meluoja apsinuodiję per atostogas – jūsų poelgis žalingas, jis nebus toleruojamas“, – sakė D. Lidingtonas.

Dėl šios problemos neseniai užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas pavadino britų „virškinimo sistemas jautriausiomis pasaulyje“.

Turizmo asociacija „Abta“ mano, kad vyriausybė tikrai turi imtis priemonių.

Anot JK kelionių agentūrų, iš melagių besiskundžiančių britų jau juokiasi visa Europa. Tūkstančiai prancūzų, vokiečių, danų ir kitų tautybių atostogaujančiųjų apsistoja viešbučiuose, valgo, tačiau apsinuodija tik britų turistai.

Kadangi bylinėjimo išlaidos būtų didžiulės, dauguma viešbučių ir draudimo agentūrų moka tariamai nukentėjusiems britams, o dėl to didėja išlaidos visiems. Sustabdžius sukčius, teoriškai visi sutapytų pinigų.

JK atostogaujantiems, kurie įkliūtų su melagingais skundais, grėstų iki trejų metų laisvės atėmimo, informavo šalies Teisingumo ministerija.

Turizmo atstovai paskaičiavo, kad nuo 2013 m. melagingų skundų dėl apsinuodijimo padaugėjo 500 proc., kitose šalyse nėra tokių dalykų.

Vyriausybė žada imtis pokyčių ir taisyti padėtį, nes šiuo metu nėra nustatytos skundų dėl atostogų užsienyje teisinių išlaidų lubos.

Realiai nukentėjusieji, be abejo, turės teisę kreiptis į teismą.

„Abta“ vadovas Markas Tanzeris teigė: „Skundai teršia atostogaujančių britų reputaciją užsienyje, ypač Ispanijoje, kur viešbučiams jie kainuoja milijonus svarų.“

Jis pasidžiaugė pastangomis užkirsti kelią įmonėms pelnytis iš melagingų skundų, tik paragino vyriausybę didinti skaidrumą tarp draudimo įmonių ir teisininkų.

Birželį „TUI JK“ vadovas Nickas Longmanas ir „Thomas Cook UK“ direktorius Chrisas Mottersheadas įspėjo – jei problema nemažės, britams gali baigtis atostogos su pasiūlymais „viskas įskaičiuota“.

Ch. Mottershedas teigė: „Viešbučių savininkai nebepriims į savo viešbučius britų klientų.“
Birželį Maljorkoje buvo sulaikytas Britanijos pilietis, įkalbinėjęs atostogaujančiuosius pateikti melagingus skundus dėl apsinuodijimo maistu viešbutyje, kuriame visi gyveno.

Viešbučių tinklas buvo ėmęsis priemonių, siekdamas pažaboti melagius JK turistus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)