„Visų pirma investuočiau į teisinę aplinką. Negali būti jokios kalbos apie verslo sėkmę, jeigu bazinių įstatymų nėra laikomasi. Visiems turi būti griežtos, vienodos žaidimo taisyklės. Kokia prasmė kurti įstatymus ir juos analizuoti, jeigu jų nesilaikoma, - BTV laidoje „Karštas vakaras“ teigė I. Laursas. - Jeigu būtų galima sutvarkyti infrastruktūrą ir teisinę aplinką, tuomet verslas galėtų tuo labai lengvai pasinaudoti”.

Panašiai mano ir „Tony Bet“ savininkas Antanas Guoga. „Nieko tikėtis verslui iš valstybės, net ir paramos, nereikia, - sakė A. Guoga. - Aš manau, kad pati valstybė turi išplaukti ir kiekvienas verslas turi išplaukti. Tą mes dabar ir darome. Lietuva tokios paramos negauna kaip Latvija ar Graikija“.

Ir nors pasisako už liberalią konkurenciją, A.Guoga pastebi, kad mūsų valstybė nėra efektyvi.

„Valstybė tik turėtų save kuo daugiau kontroliuoti, tobulėti ir mažinti visą valdymą, nes kol kas jis nėra efektyvus. Yra masiška korupcija, žmonės eina į Seimą dėl „otkatų“, tai ne paslaptis. Jie patys turi pasižiūrėti į veidrodį ir pagalvoti: ką aš užauginsiu, kokią tautą paliksiu, - kalbėjo A. Guoga. - Australijoje žmonės į valdžią eina aukotis, kaip į vienuolyną. O dabar čia į Seimą žmonės eina dėl valdžios, garbės, kažkieno tai palaikymo. Čia į valdžią tu neini tam, kad nieko negautum, kad viską prarastum. O būtent tokių reikia žmonių“.

„Mano bičiulė, kuri mokėsi Harvardo universitete, pasakojo, kaip Warrenas Buffetas atvažiavo pas juos skaityti paskaitos. Ir jis pradėjo tą paskaitą žodžiais, kad jūs visi esate išlošę didelę loteriją, nes jeigu vien tai, jog jūs dabar sėdite Harvardo universitete, ir mokotės verslo, rodo, kad jums tikrai gyvenime pasisekė. Negalvokite, kad esate ypatingi, jums tiesiog pasisekė loterijoje ir jūs turite atiduoti grąžą, kad pagerintumėte kitiems gyvenimo sąlygas“, - prisiminė ūkio ministro patarėja, neseniai buvusi JAV banko „Goldman Sachs” investavimo strategijos grupės privataus kapitalo valdymo viceprezidentė Milda Dargužaitė.

Tačiau pašnekovai sutiko, kad gyventi Lietuvoje yra nemažas privalumas.

„Pagal gyvenimo kokybę Lietuvoje Vilnius, Kaunas lenkia netgi tokius didmiesčius kaip Londonas. Nežinau, kurie iš jūsų yra ragavę atsikėlus šeštą ryto dvi valandas važiuoti į Londono centrą ir atgal, ir iš tikrųjų nematant visiškai kito gyvenimo”, - prisiminė I. Laursas.