Profsąjungos vadovybė bando užstoti savo bendražygę ir nesutinka, kad jai būtų skirti papeikimai, po kurių, kaip pripažįsta „Iki“ valdžia, gali sekti ir atleidimas. Drausminti direktorę esą paskatino gyventojų skundai.

„Šita parduotuvė, kuri yra gyvenamajame name, netenkino savo logistika, ji sukūrė girtuoklių, muštynių, valkatų aplinką“, – kalbėjo Užupio bendruomenės administratorius Evaldas Kubilius.

Kaip LTV „Panorama“ sakė Tomas Vaišvila, „Iki“ komunikacijos direktorius, Užupio bendruomenė kaip tik ir buvo ta nepatenkinta pusė, iš kurios skundų matyti, kad parduotuvės administracija nesusitvarko su iškeliamomis užduotimis.

„Tos pačios problemos ir eilės egzistuoja kiekvienoje parduotuvėje – kas „Iki“, tas ir „Ikiuke“. Tai bendra problema, bet nuobaudas gauna tiktai profsąjungos nariai“, – pasakojo „Ikiuko“ direktorė, profsąjungos valdybos narė Oksana Michalevič.

Kovoti su esą nedrausminga, prie profsąjungos steigimo prisidėjusia vadove „Iki“ ketina teismuose, nes be profsąjungos sutikimo nei nubausti, nei atleisti jos negali. Profsąjungos teigimu, teieškoma atpirkimo ožių.

„Lengviausia atrasti kraštinį žemesnėje grandyje, o ne matyti savo problemas. Bandoma iš profsąjungos valdybos susidorot su mąstančiais žmonėmis profsąjungoje“, – mano Valdas Vidugiris, „Iki“ profsąjungos pirmininkas.

Prieš pustrečio mėnesio įsteigta „Iki“ profsąjunga nemalonumų iš valdžios sulaukia ne pirmą kartą – kitą dieną po įsteigimo buvo atleista Kalvarijų gatvėje esančio „Ikiuko“ vadovė, viena iš profsąjungos kūrėjų. Dėl jos likimo irgi bylinėjamasi.