Šių metų rugsėjo pradžioje „Palink“ paskelbė, jog „Iki“ už neskelbiamą sumą perka „Vičiūnų“ grupei priklausantį prekybos tinklą “Pliusas”. Šis 11 parduotuvių tinklas "Palink" priklauso per „Kauno saulėtekį“.

„Vičiūnų“ grupė mažmeninės prekybos tinklo „Pliusas“ verslą parduoda siekdami koncentruotis į pagrindinę veiklą - toliau plėsti krabų lazdelių ir žuvies produktų gamybos, distribucijos, transporto paslaugų verslus tarptautinėje rinkoje bei mažmeninę prekybą ne maisto produktais Lietuvoje.

Be to, tolimesnę „Pliuso“ tinklo plėtrą apsunkina tinkamų prekybos plotų stoka rinkoje ir didelė konkurencija tarp didžiųjų mažmeninės prekybos tinklų.

Neoficialiai kalbama, kad „Vičiūnų“ grupei plečiantis Europos rinkoje, vis daugiau reikia papildomų apyvartos lėšų.

Iš „Vičiūnų“ grupės perimti “Pliuso” prekybos centrai, esantys įvairiose Lietuvos vietose, bus pertvarkyti į 9 „Iki“ ir 2 „Leader Price“ parduotuves. Šiuo metu „Iki“ Lietuvoje ir Latvijoje priklauso per 170 prekybos tinklų.

„Iki“ apyvarta pirmąjį šių metų pusmetį, įskaitant pardavimus Latvijoje, siekė 757 mln. litų – 20,2 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu. Planuota, kad bendra „Iki“ tinklo apyvarta, skelbiama su pridėtinės vertės mokesčiu, šiemet turėtų augti apie 25 procentus.

Pernai „Iki“ tinklo konsoliduota apyvarta siekė 1,341 mlrd. litų – 12,7 proc. daugiau nei 2004 metais.

2004-ųjų pabaigoje dalį "Palink" akcijų už 40 mln. eurų įsigijo kompanija "Citygroup Alternative Investment", vienas iš tarptautinės finansų grupės "Citygroup Venture Capital International" struktūrinių padalinių. Kontrolinis "Palink" akcijų paketas priklauso Belgijos prancūzų šeimai - broliams George'ui, Oliveriui ir Nicola Ortizams.

„Vičiūnų“ grupė yra viena didžiausių surimio ir žuvies produktų gamintojų Europoje. Pernai "Vičiūnų" grupės apyvarta buvo 692,87 mln. litų - 43,6 proc. didesnė nei 2004-aisiais. Šiuo metu grupėje dirba 7,4 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją