Praeitais metais „Ikea“ tinklo parduotuvėse sučiupta apie dešimt čia pernakvoti sumąsčiusių jaunuolių, skelbia BBC.

Naujausias toks atvejis pasitaikė pačioje Švedijoje, kai „Ikea“ parduotuvės personalas ryte aptiko čia naktį praleidusias dvi keturiolikmetes.

Panašu, kad tokią madą rugpjūtį pradėjo du „YouTube“ entuziastai iš Belgijos. Jie sukūrė ir paskelbė filmuką, kuris peržiūrėtas 1,7 mln. kartų. Filmuotoje medžiagoje įamžinta, ką jie veikia parduotuvėje naktį, pavyzdžiui, į valias šokinėja ant lovų. Nenorėdami būti susekti, jie iki parduotuvės uždarymo tris valandas praleido pasislėpę spintoje.

Jiems, skirtingai nei jau minėtosioms 14 metų mergaitėms, neteko patirti sučiupimo gėdos. Kitą rytą parduotuvei atsidarius jie tiesiog ėmė ir išėjo.

„Ikea“ nusprendė oficialiai tinklo parduotuvėje Jonšiopingo mieste nakvojusių paauglių nebausti dėl amžiaus, tačiau spalį Malmės mieste taip pasielgusios ir sučiuptoms merginoms pasisekė mažiau. Jos taip bijojo aktyvuoti signalizaciją, kad taip ir neišlindo iš indaujų, kuriose slėpėsi, o ryte pastebėtos ir perduotos pareigūnams.

„Tikimės, kad ši mada neįgaus pagreičio, nes mums tai visai neatrodo smagu“, – teigia „Ikea Sweden“ atstovas spaudai Jakobas Holmstromas.

BBC situaciją pakomentavo „Ikea UK“ atstovas: „Mums labai svarbu, kad žmonės domisi „Ikea“ ir nori smagių patirčių, tačiau mums svarbiausias darbuotojų ir klientų saugumas, todėl nakvoti mūsų parduotuvėse mes neleidžiame“.

„Ikea“ priklauso beveik 400 parduotuvių beveik 50 valstybių.

Štai vienas iš pavyzdžių „YouTube“ iš Didžiosios Britanijos, turintis daugiau nei 2 mln. peržiūrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)