Gamyklos statybos darbus planuojama pradėti šių metų rudenį, o baigti juos planuojama 2019 m. vasarą.

„Investicijos suteiks galimybę ne tik išauginti baldų gamybos apimtis, bet ir patobulinti pačios gamybos procesus. Nauji įrengimai bus ženkliai našesni ir įgalins gaminti greičiau, efektyviau naudoti žaliavas, o tai mažins kaštus ir atliekų susidarymą“, – pasakoja „Ikea Industry Lietuva“ baldų gamyklos direktorius Karolis Jonaitis.

Dalis planuojamų reikšmingų pokyčių esą susiję su darbo sąlygomis gamykloje. Darbuotojų darbo vietos bus maksimaliai ergonomiškos, taip pat bus keičiamas darbo grafikas, pereinant nuo 7 iki 5 darbo dienų per savaitę.

„Mums itin svarbu, kad galėtume darbuotojams pasiūlyti saugias, modernias darbo vietas. Siekiame sukurti puikias sąlygas dirbti, būti patraukliu darbdaviu ir, tikiu, kad naujos kartos gamykla prisidės prie šio tikslo siekimo“, – teigia K. Jonaitis.

Bendrovės padalinys Kazlų Rūdoje turi 700 darbuotojų. 2016 m. buvo pagaminta 1,2 mln. paruoštų rinkimui baldų ir 545 tūkst. kub. medžio drožlių plokščių. Skaičiuojama, kad baldų gamybos plėtra suteiks galimybę sukurti papildomai 20 naujų darbo vietų ir padidinti gamybos pajėgumus.

Iš viso „Ikea Industry“ turi 41 gamybos padalinį dešimtyje pasaulio šalių, kuriuose dirba apie 19 tūkst. darbuotojų, pagaminančių daugiau kaip 100 mln. baldų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)