Kalifornijoje gyvenęs Jozefas Dudekas buvo mirtinai sužalotas, kai jį 2017 metais prispaudė 32 kilogramus sverianti komoda. 2018 metais vaiko tėvai Filadelfijos teisme Švedijos baldų bendrovei pareiškė ieškinį.

Dudekų šeima ieškinyje pareiškė, jog „Ikea“ žinojo, kad „Malm“ serijos komodos gali nuvirsti ir kad dėl jų jau buvo sužaloti arba žuvo keletas vaikų, tačiau nesugebėjo vartotojų įspėti, jog komodų nereikėtų naudoti, jeigu jos nėra pritvirtintos prie sienos.

Ieškinyje nurodoma, jog šios serijos komodos buvo atšauktos 2016 metais.

Pagal susitarimą „Ikea“ taip pat turės susitikti su šeimų įkurta organizacija „Parents Against Tip-overs“ (PAT), kuri siekia užkirsti kelią sužalojimams ir mirtims dėl nuvirtusių televizorių ir baldų. Be to, Švedijos baldų milžinė turės aktyviau informuoti vartotojus apie komodų atšaukimą, pažymėjo Dudekų advokatai iš advokatų kontoros „Feldman Shepherd Wohlgelernter Tanner Weinstock Dodig“.

Dudekų šeima 1 mln. JAV dolerių iš priteistos sumos skirs organizacijoms, kurios siekia, kad baldų gamintojai atliktų patikimesnius komodų stabilumo bandymus.

„Ikea“ paskelbė pranešimą, kuriame išreiškė giliausią užuojautą šeimai ir nurodė, jog sprendžia „šį labai svarbų namų saugumo klausimą“.

„Nors joks susitarimas negali pakeisti tragiškų įvykių, dėl kurių visi mes čia atsidūrėme, ... esame dėkingi, jog šioje byloje buvo rastas sprendimas.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)