Leidinyje buvo pateiktas kasmetinis turtingiausių 300 Šveicarijos gyventojų sąrašas. Paminėtina, kad I. Kamprado turtas per 2012 metus padidėjo apie milijardu Šveicarijos frankų (2,8 mlrd. Lt).

Tačiau jo turtas nedidėjo taip greitai, kaip 37-ių Šveicarijos milijardierių. Pastarųjų turtas padidėjo 9 proc. ir dabar iš viso yra 438 mlrd. Šveicarijos kronų (1,2 trln. Lt).

Tačiau „Forbes“ vertinimu, švedo turtas tėra 3 mlrd. dolerių (7,9 mlrd. Lt), kadangi „Ikea“ priklauso fondui Lichtenšteine, kurį I. Kampradas įkūrė ir kuriam vadovauja.

Fondas gauna tam tikrą dalį mokesčių, kuriuos kiekviena „Ikea“ parduotuvė moka pagrindinei įmonei už teisę naudoti jos vardą ir koncepciją.

JAV verslo srities žurnalo 2010 m. turtingiausiųjų sąraše I. Kampradas užėmė 11-ą vietą, 2011 m. sąraše – 162-ą vietą, o 2012 m. kovą sudarytame sąraše – 377-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)