„Ignitis grupės“ pajamos šių metų sausio-rugpjūčio mėnesiais siekė 1 mlrd. 25,9 mln. eurų ir buvo 25,9 proc. didesnės, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai (814,8 mln. eurų).

Anot pranešimo, reikšmingiausia grupės pajamų augimo priežastis – padidėjusios „Ignitis“ dukterinės įmonės Lenkijoje „Geton Energy“ didmeninės prekybos apyvartos biržoje.

Bendrovės koreguotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) palyginamuoju laikotarpiu augo 13,5 proc. ir siekė 174,3 mln. eurų.

„Rodiklio augimą lemia geresnis elektros bei dujų skirstymo veiklos rezultatas dėl didesnių investicijų į skirstomųjų tinklų atnaujinimą bei išaugęs Grupės vėjo jėgainių portfelis“, – teigiama pranešime.

„Ignitis grupės“ įmonės veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Suomijoje, o jos investicijos į inovacijų projektus siekia ir Jungtinę Karalystę, Norvegiją, Prancūziją.

100 proc. holdingo akcijų priklauso valstybei, jas patikėjimo teise valdo Finansų ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)