Bendrovės valdyba spalio 1 dieną priėmė sprendimą pakeisti įstatinio kapitalo dydį į 1,659 mlrd. eurų bei akcijų skaičių į 74,3 milijono, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė energetikos įmonių grupė.

Kaip skelbta anksčiau, per akcijoms pasirašyti skirtą laiką bendrovės IPO metu su konkrečiais investuotojais pasirašytų akcijų skaičius yra 20 milijonų paprastųjų vardinių akcijų, kurios kiekvienos nominali vertė yra 22,33 euro, o emisijos kaina yra 22,50 euro.

Rugsėjo pradžioje skelbta, kad įregistruota nauja „Ignitis grupės“ įstatų redakcija, kuria pakeistas bendrovės išleistų akcijų skaičius ir nominali vertė, nekeičiant įstatinio kapitalo dydžio. Grupės įstatinis kapitalas tuomet padalytas į maždaug 54,3 mln. akcijų (iki tol – apie 4,18 mlrd. akcijų). Bendrovės įstatinio kapitalo dydis tąkart nepakeistas ir liko 1,212 mlrd. eurų.

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) praneša įsigijęs 4 proc. „Ignitis grupės“ akcijų paketo ir tapęs didžiausiu smulkiuoju akcininku. 67,5 mln. eurų siekianti ERPB investicija sudaro 15 proc. pirminio viešojo akcijų siūlymo, kurio bendra vertė – 450 mln. eurų.

„Ignitis grupės“ akcijos bus įtrauktos į „Nasdaq Vilnius“ ir Londono akcijų biržos prekybos sąrašus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)