Siūlymas apima 20,902 mln. vienetų akcijų arba 27,8 proc. viso bendrovės išleisto akcinio kapitalo, neįvertinant stabilizavimo metu atliktų sandorių. Remiantis siūlymo kainos intervalu, listinguoti žadamų akcijų vertė apytiksliai galėtų siekti nuo 470,3 mln. iki 585,2 mln. eurų.

IPO galutinė siūlymo kaina bus nustatyta atsižvelgiant paklausos formavimo procesą, kuris prasideda rugsėjo 21 dieną 12 val. ir truks iki spalio 1 dienos 13 valandos. Šiuo metu tikimasi, kad siūlomų vertybinių popierių įtraukimas į „Nasdaq“ Vilniaus ir Londono vertybinių popierių biržas įvyks spalio 7 dieną ar panašiu laiku.

„Tai svarbus įvykis Lietuvos kapitalo rinkoje ir nauja galimybė investuotojams. Tikimės, kad tai paskatins naujų emitentų atėjimą į Lietuvos vertybinių popierių biržą ir didesnį gyventojų įsitraukimą, taip skatinant visos kapitalo rinkos plėtrą“, – pranešime žiniasklaidai sakė Lietuvos banko Reguliuojamos rinkos priežiūros skyriaus vadovas Vaidas Cibas.

„Ignitis grupės“ vertybiniai popieriai bus platinami dviem būdais – viešai Lietuvos, Latvijos ir Estijos mažmeniniams investuotojams ir neviešai instituciniams investuotojams.

Pirmumo prieš kitus teisė įsigyti naujas akcijas suteikiama „Ignitis grupės“ vadovams ir esamiems darbuotojams bei buvusiems „Ignitis grupės“ antrinių įmonių „Ignitis gamyba“ ir „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) akcininkams, kurie pardavė turėtas bendrovių akcijas oficialių siūlymų metu ir nėra pateikę skundų dėl oficialaus siūlymo, akcijų išpirkimo ar pirminio viešo siūlymo (IPO) procesų.

Valstybė šiuo metu valdo 100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)