Bendrovės vadovai sako, kad per trejus metus investicijos galėtų siekti dar 20 mln. eurų – šalia numatytas sklypas antrai gamyklai.

„Tai yra visiškai pilnai komercinis produktas, pilnai sertifikuotas pasauliniais sertifikatais ir pilnai pripažintas ES šalyse. Mes jau galime jį įnešti į rinką ir duoti nekantriausiems savo klientams“, – penktadienį spaudos konferencijoje Kauno LEZ sakė „Axioma Metering“ generalinis direktorius Ignas Vosylius.

Pasak jo, tarp bendrovės klientų yra didžiosios Italijos, Didžiosios Britanijos bendrovės. Iš pradžių bendrovė plėsis Europoje ir Šiaurės Amerikoje, tačiau ateityje produktus siūlys ir Azijos, Afrikos rinkoms.

„Mes jau gaminame ir kuriame pilnai lietuvišką produktą, kuris jau netrukus taps dominuojančiu rinkos žaidėju“, – sakė I. Vosylius.

„Icor“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis pabrėžė, kad bendrovė yra technologijos patentų turėtoja ir visas gamybos funkcijas atlieka Lietuvoje. Robotizuotoje gamykloje šiemet ketinama pagaminti 0,4 mln. skaitiklių.

2021 metais bendrovė planuoja gaminti daugiau kaip 2,2 mln. skaitiklių per metus ir tapti viena iš penkių didžiausių pasaulio ultragarsinių skaitiklių gamintojų.

Apie 70 proc. produkcijos bendrovė eksportuoja į Vokietiją, Italiją, Didžiąją Britaniją, Latviją, Ukrainą, Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)