Platformos „TokenData“ duomenimis, startuoliai per ICO 2019 metų pirmąjį ketvirtį pritraukė vos 118 mln. JAV dolerių, nors tuo pat laikotarpiu pernai atitinkama suma sudarė 6,9 mlrd. JAV dolerių.

Staigus ICO apimčių nuosmukis rodo, jog pastarųjų kelerių metų bumas kriptovaliutų rinkose buvo per didelis ir vis daugiau galimų investuotojų šią rinką ima vertinti skeptiškai, pareiškė leidinio cituojami ekspertai.

ICO tapo svarbia kriptovaliutų rinkos priemone, nes startuoliams leido pritraukti išteklių apeinant tradicinius finansavimo šaltinius. Tačiau šis sektorius dėl reguliavimo nebuvimo susidūrė su daugybe problemų.

„Žetonų pardavimai, tokie, kokie buvo 2017 ir 2018 metais, faktiškai liovėsi“, – pažymėjo „TokenData“ įkūrėjas Ricky Tanas.

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) užėmė ganą griežtą poziciją ICO klausimu ir neleido surengti daugelio platinimų.

Oficialiai SEC laikosi nuomonės, jog bet kokia kriptovaliuta, kuri buvo sukurta surengus ICO, turi būti vertinama kaip vertybiniai popieriai, todėl jai turi būti taikomi galiojantys informacijos atskleidimo reikalavimai ir investuotojų apsaugos įstatymai.

Iš 2,5 tūkst. žetonų platinimo projektų, kuriuos stebėjo „TokenData“, 55 proc. atvejų net nepavyko pritraukti lėšų.

Iš sėkmingų ICO projektų, tik 15 proc. atvejų žetonai dabar kainuoja daugiau negu per ICO.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)