Penktadienį premjeras susitiko su šiuo Prezidentūros pasiūlytu kandidatu ir priėmė sprendimą teikti D. Vedricko kandidatūrą į VPT vadovus.

„Iš Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo tikiuosi naujo požiūrio, absoliutaus skaidrumo, profesionalumo ir visiško atribojimo nuo politinės ar bet kurios kitos įtakos. Manau, jog naujasis vadovas visų pirma skirs didelį dėmesį perkančiųjų organizacijų konsultavimui ir švietimui. Viešųjų pirkimų tarnyba turėtų kur kas daugiau orientuotis į patariamąją bei prevencinę veiklą ir iš baudžiančiosios institucijos tapti atvira visų procesuose dalyvaujančių subjektų partnere“, – sako S. Skvernelis.

Prezidento Gitano Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis teigė, kad su kandidatu prezidentas susitikti ketina kitą savaitę.

„Prezidento nuomone, D. Vedrickas yra savo srities profesionalas. Prezidentas kitos savaitės pradžioje ketina susitikti su šiuo kandidatu ir po šio susitikimo priims sprendimą dėl jo skyrimo“, – Eltai teigė A. Bubnelis.

D. Vedrickas šiuo metu yra Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) direktorius.

VPT nuolatinio vadovo neturi nuo tada, kai 2019 m. spalį iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Šiuo metu VPT laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Prezidentas yra sakęs, kad VPT vadovą sunku surasti dėl šiai pareigybei skiriamo mažo atlyginimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)