Operatyvaus patikrinimo metu buvo tikrinama įmonės buhalterinė apskaita nuo 2007-ųjų pradžios iki 2011-ųjų pabaigos. Surinkti duomenys parodė, kad darbdavys šiuo laikotarpiu savo darbuotojams dalį atlyginimo „vokeliuose“ išmokėdavo nuolat.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad „vokeliai“ buvo mokami nedidelėmis sumomis, nuo 30 iki 100 litų, tačiau ilgą laiką. Su darbuotojomis buvo atsiskaitoma tiek už legalų, tiek už nelegalų darbą, arba už darbą atliekamą ne darbo valandomis.

„Pavyzdžiui, mokesčių specialistai nustatė, kad viena darbuotoja šioje kepykloje kelias savaites dirbusi nelegaliai ir tuo laikotarpiu jai kasdien buvo mokama po keliasdešimt litų nepaskaityto darbo užmokesčio. Iš viso išmokėta 750 Lt. Kitai darbuotojai daugiau kaip trejus metus kas mėnesį po 50 litų direktorė išmokėdavusi už ne darbo valandomis atliktą darbą. Dar trims legaliai dirbusioms moterims išmokėti beveik 8 tūkst. litų, neapskaitytų buhalterinėje apskaitoje. „Vokelius“ darbuotojos dažniausiai gaudavusios direktorės kabinete. Tai parodo, kaip sistemingai pažeisdamas įstatymus kepyklos savininkas vykdė savo verslą bei bandė įgyti konkurencinio pranašumo prieš sąžiningai dirbančius verslininkus.“, - sako Panevėžio ir Utenos apskričių verslininkus kontroliuojančio Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė.

Surinkti duomenys apie buhalterinės apskaitos įstatymo pažeidimus Ignalinos rajono įmonėje perduoti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją