Kaip skelbia forumo rengėjai, dvi dienas vyksiančiame renginyje įžvalgomis dalysis daugiau nei 33 pranešėjai, o vienu svarbiausių įvardijamas Rusijos gamtinių dujų tiekėjos „Novatek” kompanijos vyriausiasis finansų direktorius Markas Gyetvay.

Rengėjai tarp pranešėjų taip pat nurodė energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną ir viceministrą Egidijų Purlį, tačiau ministro patarėja Aurelija Vernickaitė Eltą informavo, kad jie renginyje nedalyvaus dėl pasikeitusių darbotvarkių. Tiesa, atstovė nepatikslino, ar ministerija buvo informuota apie tai, kad į forumą buvo pakviestas „Novatek” atstovas, bei kaip tai vertina.

Nurodoma, kad forume bus diskutuojama apie sprendimus, susijusius su SGD gabenimu ir laikymu, bei naujausius projektus, terminalus ir kainas.

Pirmadienį vakare Eltai atsiųstuose atsakymuose renginį organizuojanti įmonė „ALJ Group” informavo, kad kvietimas dalyvauti forume buvo atviras visiems Vidurio ir Rytų Europos mažos apimties SGD rinkos žaidėjams.

„Novatek“ atstovas susidomėjo dalyvavimu renginyje ir pareiškė norą pristatyti „Novatek” vykdomus projektus regione. Kadangi renginiu siekiame suteikti dalyviams galimybę susidaryti platų vaizdą apie mažos apimties SGD projektus Vidurio ir Rytų Europos regione, o „Novatek“ yra stambus rinkos žaidėjas, suteikėme „Novatek” galimybę dalyvauti”, - teigiama Eltai skirtuose atsakymuose.

Įmonė taip pat nurodė, kad renginys neturi nieko bendro su politiniais valstybių ar dujų prekybos aspektais, o renginys nėra orientuotas į Lietuvos rinką.

„Renginio vieta yra Vilnius, nes ji yra strategiškai patogi iš daugybės užsienio šalių atvykstantiems dalyviams. Turėsime dalyvių iš kaimyninių valstybių: Latvijos, Estijos, Švedijos ir kt., taip pat iš tolimesnių kraštų: Turkijos, Jungtinės Karalystės ir kitų”, - informavo renginio organizatoriai.

Žiniasklaida skelbia, kad Vakarai sankcijas taiko tiek įmonei „Novatek”, tiek jos artimai su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susijusiems įmonės akcininkams Genadijui Timčenkai bei Vagitui Alekperovui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)