„Užkandžių metas – prisisekite saugos diržus“, – tokį ar panašų raginimą turėtų išgirsti šią vasarą sostinėje atsidarysiančio „dangaus“ restorano lankytojai.

Pranešama, jog restoranas „Dinner in The Sky“ duris Rotušės aikštėje atvers birželio 12 d. ir veiks maždaug savaitę.

„Dinner in The Sky“ – ne tradicinis restoranas, o kranu pakeliama speciali platforma, joje pastatytas stalas su kėdėmis. „Veiksmas“ vyksta 50 m aukštyje. Kartu su svečiais į aukštybės pakyla ir virtuvės šefas, jis „danguje“ patiekia patiekalus.

Pademonstruoti kulinarijos meno į Vilnių atvyks pastarųjų trejų metų geriausio Švedijos restorano „Frantzen/Lindeberg“ savininkas ir vyriausiasis virėjas Björn Frantzen. Šis restoranas praėjusią savaitę paskelbtame 2012 m. geriausių pasaulio restoranų 50-uke (The Worlds 50 BestRestaurants), užėmė 20-ąją vietą ir iš visų sąrašo dalyvių atliko didžiausią šuolį aukštyn, lyginant su 2011 m.

B.Frantzen žada vilniečių gomurius pamaloninti patiekalais su triufeliais, aukšlės ikrais, rūkytu unguriu, artišokais, voveraitėmis, juodosios arbatos putėsiais, klevų sirupe marinuotais pomidorais bei kitais gardumynais. „Dinner in The Sky“ turui Vilniuje bus pasirinktas ir vietinis kulinarijos šefas, o prie turo organizavimo Lietuvoje prisidės Vilniaus miesto savivaldybė, bendrovė „Electrolux“ ir „Pernod Ricard“ su MUMM šampanu.

„Tai iš tiesų unikali proga norintiems įprastą valgymą ar susitikimą paversti ypatingu įvykiu, paliekančiu išskirtinius įspūdžius. Juolab, kai vaišes rengs vieno iš geriausių pasaulio restoranų šefas, o Vilniuje iš viso įvyks ne daugiau nei 84 pakėlimai“, - sako „Dinner in The Sky“ atstovas Risto Meigas. Pasak jo, šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Norintys apsilankyti „dangaus restorane“ Vilniuje nuo birželio 12 d. jau dabar gali rezervuotis vietas, rinkdamiesi iš pusryčių, priešpiečių, šampano danguje ir vakarienės. Vienas pakėlimas trunka nuo 20 iki 60 min, o vaišių danguje kainos prasideda nuo 99 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)