Tuo tarpu "Alita" Latvijoje ir kitose šalyse parduoda tokių pačių pavadinimų produkciją, kaip ir Lietuvoje, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Manau, kad lietuviški pavadinimai čia nebūtų prigiję. Latviai kartais skeptiškai žiūri į mūsų gaminius, kaip ir mes neretai - į lenkų", - sakė "Stumbro" verslo plėtros direktorius Darius Žakaitis.

"Stumbas" Latvijos rinkai gamina degtinę "Jana", brendį "Waterloo", taip pat "Carskij pokrov", "CCCP" ar paprasčiausiai "Vodka" pavadinimų produkciją, kurios mūsų šalyje nerasi.

Tiesa, "Stumras" į Latvijos rinką tiekia ir "Starką", "Trejas devynerias", "Ozone" degtinę, likerius "Santa Lucia", "Vienuolių" trauktinę, tačiau tai - labiau rinkos nišos užpildymas nei didelis verslas.

"Vilniaus degtinė", kol kas eksportuojanti produkciją tik į Lenkiją, jau sulaukė ir kirčių iš katalikybės gynėjų. Įmonė Lenkijos rinkai pagamino degtinę "Wilenska", ant kurios etiketės pavaizduota Aušros vartų Dievo Motinos koplyčia.

Tuo tarpu bendrovė "Alita" neseka konkurentų pramintu taku ir Latvijoje bei kitose šalyse parduoda degtinę "Gera", brendį bei konjaką "Alita".

"Stumbro" eksporto dalis sudaro apie 17 proc., "Alitos" - 7 proc., o "Vilniaus degtinės" - 2 proc. bendrų pardavimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją