Šiai kandidatūrai pritarė rekomendacijas dėl Valdybos narių skyrimo teikianti Patariamoji taryba, sudaryta iš žinomų šalies ekonomistų, finansų ir verslo pasaulio autoritetų.

Trisdešimt aštuonerių I. Šimonytė Vilniaus universitete yra baigusi verslo administravimo bakalauro studijas ir tame pačiame universitete įgijusi finansų magistro laipsnį.

Nuo šių metų sausio I. Šimonytė dėsto makroekonomiką Vilniaus universitete. Anksčiau ji dirbo Finansų ministerijoje, kur vadovavo Mokesčių departamentui, būdama viceministre kuravo mokesčių, fiskalinės politikos, apskaitos ir finansinės atskaitomybės sritis, o 2009–2012 m. ėjo finansų ministrės pareigas.

Lietuvos banko valdybą sudaro penki asmenys.

Šį pavasarį pasibaigus Valdybos narių Audriaus Misevičiaus ir Vadievučio Geralavičiaus kadencijoms, šiuo metu Valdyboje dirba keturi asmenys: Valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, pirmininko pavaduotojai Raimondas Kuodis ir Darius Petrauskas bei gegužę paskirtas valdybos narys Marius Jurgilas.

D. Petrauskas, kurio kadencija taip pat baigiasi šiemet, nusprendė nuo birželio 29 d. pasitraukti iš užimamų pareigų ir susitelkti į akademinę veiklą.

Pagal Lietuvos banko įstatymą, centrinio banko Valdybos pirmininko pavaduotojus ir Valdybos narius šešeriems metams skiria Lietuvos Respublikos Prezidentas Lietuvos banko valdybos pirmininko teikimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (615)