Chebra, šito jau yra per daug.

LTG, nepadarę nieko blogo, yra valkiojami po purvą, nes kažkam tai smagu. Prezidentas ir šiaip bet kas politikoje apgailėtinai kapitalizuoja progą daužyti oponentus. Mano nieko blogo nepadaręs vyras atsistatydina, nes nori kažkaip apsaugoti kitus nuo šmeižto, spaudimo ir manipuliacijų.

Laisvės partijos žmonės, su kuriais dar ką tik turėjome profesinius santykius (būtent taip – mano santykiai su politinėmis partijomis visada buvo pabrėžtinai profesiniai ir paremti sutartimis), jaučiasi turintys teisę mane savintis, nurodinėti, kur galiu ar negaliu dirbti, ir net atvirai daro politinį spaudimą valstybės valdomos įmonės veiklai.

Absurdas. Išeinu aš, nes tikrai nei geležinkeliai, nei mano vyras, nei, tiesą sakant, aš pati nenusipelnėme viso šito.

Dar kartą pakartoju, kad niekas šitoje situacijoje nepadarė nieko blogo. Konkursas buvo atviras, skaidrus ir profesionalus“, – socialiniame tinkle pranešė ji.

LTG direktorius: egzistuoja interesų konflikto regimybė

Kaip pranešė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG), sprendimas priimtas bendru šalių sutarimu.

„Tiek bendrovė, tiek šioje pozicijoje dirbantis žmogus turi turėti organizacijoje dirbančios komandos, visuomenės ir žiniasklaidos pasitikėjimą. Vertindami pastarųjų dienų įvykius, suprantame, kad Agnės atveju egzistuoja interesų konflikto regimybė, todėl priėmėme sprendimą, kad ji šių pareigų toliau eiti negali. Taip pat trečiadienį kreipėmės į išorės audito bendrovę, prašydami įvertinti vykusią atranką bei pateikti ekspertines rekomendacijas, į kurias atsižvelgsime organizuodami atrankas ateityje“, – sako LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

A. Belickaitė darbą „Lietuvos geležinkelių“ grupėje pradėjo kovo 13 d. Kovo 23 d. yra paskutinė jos darbo diena LTG. Laikinai pareigas eisiantis korporatyvinių reikalų direktorius (-ė) bus paskelbtas vėliau.

Delfi primena, kad ekonomikos ir inovacijų viceministro, Laisvės partijos nario Vinco Jurgučio žmona A. Belickaitė nuo praeitos savaitės užėmė korporatyvinių reikalų direktorės pareigas Lietuvos geležinkeliuose. Juos valdo Susisiekimo ministerija, kurios vadovas Marius Skuodis yra deleguotas taip pat Laisvės partijos. Šios ministerijos viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė yra A. Belickaitės buvusi bendraklasė. Buvusi bendraklasė taip pat yra ir Aušrinė Armonaitė.

Vakar iš pareigų dėl skandalo nusprendė trauktis ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis. Prieš tai dieną buvo pranešta, kad tiek V. Jurgutis, tiek A. Armonaitė kreipėsi į VTEK išaiškinimo, o LTG užsakys išorinį auditą.

Sprendimai buvo žadėti po etikos sargų išaiškinimo ir audito rezultatų.

Tačiau prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį paragino ekonomikos ir inovacijų ministrę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Situaciją jis pavadino „apgailėtinu žemos politinės kultūros pavyzdžiu“. Po to pasirodė žinia apie pasitrauksiantį V. Jurgutį.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, reaguodama į prezidento G. Nausėdos raginimą apsvarstyti savo likimą poste, tikina apgalvosianti tokią galimybę ir padarytais veiksmais pasidalinsianti su premjere bei šalies vadovu.

Ketvirtadienį ryte laisvietis Tomas Vytautas Raskevičius paragino Agnę Belickaitę trauktis iš naujai užimtų pareigų „Lietuvos geležinkelių“ grupėje. Pasak politiko, buvusio ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona veikė greta Laisvės partijos nuo pat jos įkūrimo, todėl sprendimą įsidarbinti partijos ministrui pavaldžioje valstybės įmonėje T. V. Raskevičius vadina „kvailu ir ydingu“.

„Nesuprantu, kur, kaip ir kodėl žmogui, kuris šalia partijos buvo nuo pradžių, kilo mintis kandidatuoti į vadovaujamas pareigas mūsų ministrui pavaldžioje valstybės įmonėje. Tai buvo kvailas ir ydingas sprendimas ir būtina prisiimti tokio sprendimo pasekmės. Yra tik vienintelė išeitis – tų pareigų atsisakyti. Čia ir dabar. Tiesą sakant, nesuprantu, kodėl toks sprendimas iki šiol dar nepriimtas“, – ketvirtadienio rytą savo „Facebook“ paskyroje rašė Laisvės partijos narys.

„Lietuvos geležinkeliai“ trečiadienį teigė, kad visi bendrovės darbuotojai yra atrenkami per atrankas – taip pasirenkamas stipriausias kandidatas, užtikrinami įvairovės, lygių galimybių ir skaidrumo principai.

„LTG korporatyvinių reikalų direktoriaus(-ės) atrankoje dalyvavo 36 kandidatai. Dalis jų kreipėsi patys, dalį pakvietė talentų paieškos partneriai „Alliance for Recruitment“. Su 16 stipriausių kandidatų kalbėjosi LTG personalo komanda. Su 5 atrinktais kandidatais kalbėjausi ir galutinį sprendimą priėmiau aš. Sprendimą priimti Agnę Belickaitę į šias pareigas priėmiau dėl jos turimų kompetencijų ir sukauptos įvairiapusės patirties dirbant ir konsultuojant įmones ir organizacijas, veikiančias skirtinguose sektoriuose‟, – komentare teigė LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Jis patikino, kad nei šiuo, nei kitu komandos nario pasirinkimo atveju prieš apsispręsdamas neaptarinėjo to su politikais ar valdybos nariais, „niekada nesu sulaukęs jų klausimų ar įžvalgų šia tema‟.

Priėmęs sprendimą, apie jį E. Lazauskas teigia informavęs LTG Skyrimo ir atlygio komitetą.

„Vykdydami atranką laikėmės visų viduje pasitvirtintų procedūrų ir aukščiausių skaidrumo principų. Tačiau matydami viešojoje erdvėje keliamus klausimus nusprendėme kreiptis į išorės audito bendrovę prašydami įvertinti vykusią korporatyvinių reikalų direktoriaus atrankos procedūrą bei pateikti ekspertines rekomendacijas ateities atrankoms‟, – teigia E. Lazauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)