Ankstesnė, kovo 19-23 dienomis, pagaminta dezinfekcinio skysčio partija sudarė beveik 300 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio. Tad gamybos mastai didėja, leidimus dezinfekciniam skysčiui gaminti turinčios įmonės ir toliau stengiasi užtikrinti gyventojų ir valstybės poreikį.

Iš 36-ių leidimus gaminti dezinfekcinį skystį turinčių įmonių šiai dienai jį tiekia 15, tad greitu metu aprūpinimas šiuo produktu bus dar didesnis. Be jau ankščiau minėtų įmonių, dezinfekcinį skystį pradėjo gaminti UAB „Valentis“ ir UAB „Sanobiotec“.

Visas Lietuvos gamintojų gaminamas dezinfekcinis skystis yra gaminamas pagal SAM pateiktą ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduojamą cheminę formulę, tad atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus.

Delfi primena, kad įsigaliojo nauja sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos rekomendacija: riboti parduodamo dezinfekcinio skysčio kiekį vienam asmeniui vieno apsipirkimo metu. Vienam gyventojui vieno pirkimo metu galima įsigyti ne daugiau kaip 1 taros vienetą arba, jei taros talpa mažesnė nei 1 litras, kelis taros vienetas, kurių bendra talpa ne didesnė kaip 1 litras dezinfekcinio skysčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)