Nerūdijančio plieno produktus trečiojo Pasaulio prekybos centro dangoraižio Niujorke statyboms ir Barselonos Šv. Šeimynos bazilikos rekonstrukcijai pagaminusi bendrovė Vilniuje planuoja įdarbinti ne tik tradicines funkcijas galinčius atlikti specialistus, bet ir specifines kompetencijas turinčių profesionalų.

Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, didelių Skandinavijos bendrovių atėjimas į Lietuvą yra geras ženklas kitoms bendrovėms, pasirinkti Lietuvą kaip investicijų vietą.

„Vertybinių popierių biržose listinguojamų, aukščiausiais skaidrumo standartais besiremiančių bendrovių plėtra Lietuvoje rodo, kad investicinė aplinka yra pakankamai palanki. Tai geras įrodymas, kad didžiausios Vakarų šalių bendrovės laiko Lietuvą palankia, saugia ir augti padedančia vieta“, - tvirtina E. Gustas.

Atidaryti paslaugų centrą Lietuvoje bendrovė nusprendė siekdama optimizuoti veiklos kaštus ir standartizuoti procesus.

Pasak pranešimo, tačiau mažesni veiklos kaštai tebuvo viena priežasčių paskatinusių pasirinkti Vilnių. Bendrovės teigimu, Lietuva pasirinkta dėl puikios paslaugų centrų infrastruktūros ir kompetentingų bei keliomis užsienio kalbomis kalbančių specialistų.

Paslaugų centre Vilniuje bus sutelktos visai „Outokumpu“ grupei svarbios funkcijos, apimančios ne tik tradicines tokio tipo padaliniams paslaugas, bet ir reikalaujančios specifinių gebėjimų ir kompetencijų. Daugiafunkciniame paslaugų centre Vilniuje bus sutelktos bendrovės finansų, pirkimų, duomenų valdymo ir informacinių technologijų funkcijos. Didžioji dalis jų bus vykdomos anglų kalba, tačiau planuojama įdarbinti ir skandinavų kalbas mokančių specialistų.

„Outokumpu“ priklauso gamyklos Suomijoje, Vokietijoje, Meksikoje, Švedijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Pardavimo padalinius ir paslaugų centrus beveik 30 pasaulio šalių turinčioje bendrovėje dirba apie 11 tūkst. darbuotojų. 2015 metais „Outokumpu“ pagamino 2,4 mln. tonų šalto valcavimo plieno lakštų, o gautos pajamos sudarė 6,4 mlrd. eurų. Bendrovė įtraukta į Helsinkio vertybinių popierių biržos sąrašą.

„Paslaugų centrai Lietuvoje dažniausia siejami su bankais, finansinėmis institucijomis. Tačiau siekdamos optimizuoti procesus gamybos bendrovės taip pat ieško lokacijų, kuriose galėtų įkurdinti savo paslaugų centrus. „Outokumpu“ paslaugų centre bus teikiamas platus paslaugų spektras, užtikrinantis nuolatinį procesų tobulinimą“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)