„Šiandien gavome informaciją, kad spalio mėnesį atvyksta ekspertai (...), tai manau, kad tai bus kalbama ir premjerų susitikime. Man sunku kalbėti, kas bus kalbama, tik noriu pasakyti, kad Žemės ūkio ministerija daug daro“, - BNS ketvirtadienį sakė V.Baltraitienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius sekmadienį Vilniuje susitiks su Kinijos vicepremjeru Gaoly Zhangu. Tai pirmas tokio aukšto rango Kinijos politiko vizitas Lietuvoje.

Lietuva jau keletą metų bando susitarti su Kinija, kad ši įsileistų mėsos ir pieno produkciją.

Neoficialiai kalbama, kad Kinija maždaug prieš dvejus metus jau buvo pasirengusi suteikti eksporto leidimus Lietuvai, tačiau atidėjo, šalies prezidentei susitikus su Tibeto dvasiniu vadovu Dalai Lama.

Liepą į Lietuvą taip pat turėtų atvykti Kinijos ekspertai, kurie tikrins šalies galimybes eksportuoti gyvus gyvulius. Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius anksčiau BNS teigė, kad Kinija norėtų apie 3 tūkst. karvių per mėnesį.

Premjeras susitikimuose su Kinijos atstovais iki šiol visad pabrėždavo, kad Lietuva laukia leidimų eksportuoti pieną ir mėsą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)