Ši finansinė grupė, kurios tikslas Skandinavijos, Baltijos šalių, Lenkijos ir Danijos rinkas paversti savo “namų” rinka, teiks visas tradicines bankines paslaugas, kokias siūlo klientams Skandinavijoje – dirbs ir su bendrovėmis, ir su fiziniais asmenims, teiks būsto, vartojamąsias paskolas ir kt.

Pasak Petri Loikaneno (Petri Loikkanen), “Merita Bank” Vilniaus skyriaus generalinio direktoriaus, bankas daug dėmesio skirs elektroninės ir telefoninės bankininkystės paslaugoms.

“Mes stiprūs, ateiname su pigesniu kapitalu. Tokiam dideliam bankui kaip mūsų pigesnis kapitalas labiau prieinamas nei mažesniems vietiniams bankams”, - sako p. Loikanenas. Tačiau, pasak jo, bus atsakingai dirbama su visais klientais, kad bankas atgautų kiekvieną paskolintą litą.

Ponas Loikanenas pabrėžė, kad ir bendrovių, ir privačių asmenų indėliai (maždaug 100.000 Lt) Vilniaus skyriuje yra apdrausti pagal Suomijos teisinę bazę.

UAB “MeritaNordbanken Finance Lit” generalinis direktorius Vilmantas Midvikis teigė, kad jų padalinys teikia išperkamosios nuomos paslaugas – specializuojasi naujų technologijų ir įrengimų lizingo srityje.