Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas sako, kad bazės statybas numatoma pradėti kitais metais ir baigti po metų.

„Jeigu nebus kokių nors strigimų dėl viešųjų pirkimų, tai 2021 metais turėtume pradėti statybas. Tai toks optimistinis variantas. (...) Tokio lygio objektas, manau, turėtų būti įgyvendintas per dvylika mėnesių“, – BNS teigė A. Bužinskas.

Anot jo, projektą finansuos pati savivaldybė arba jos valdoma įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“, o pinigai bus numatyti 2021 ar 2022 metų miesto biudžetuose.

„5 mln. eurų bus numatyti 2021 metų ar dar kitų metų biudžete. 2020 metų biudžete yra numatyta tik 50 tūkst. eurų techniniam projektui parengti. Bet kokiu atveju yra du keliai finansuoti – tiesiogiai arba „Vilniaus vystymo kompanija“ galėtų daryti kaip savo vystomą objektą kaip savivaldybės įmonė“, – aiškino A. Bužinskas.

„Vilniaus vystymo kompanija“ praėjusią savaitę paskelbė irklavimo bazės projektavimo konkursą, pasiūlymų laukiama iki sausio 24 dienos.

1,5 ha ploto sklype Žirmūnų gatvėje ketinama įrengti elingų baseiną su kanalu į Neries upę, elingą su sandėliu ir dirbtuvėmis, sporto aikštelę, treniruoklių bei gimnastikos sales.

Bazė bus statoma teritorijoje, kurią anksčiau savivaldybės įmonė „Grinda“ planavo parduoti už 1,5 mln. eurų. Tačiau pernai vasarį Lietuvos irklavimo bei baidarių ir kanojų irklavimo federacijoms surengus protestą, aukcionas atšauktas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)