Praėjus dienai po to, kai JAV atskyrė šią kompaniją nuo savo rinkos ir uždraudė Jungtinių Valstijų technologijų bei komponentų tiekimą minėtai įmonei, Kinija ketvirtadienį įspėjo Vašingtoną dėl žalos prekybiniams ryšiams.

Tuo pat metu Pekinas formaliai areštavo du kanadiečius, kurie buvo sulaikyti ilgus mėnesius dėl nacionaliniam saugumui keliamų grėsmių. Šis žingsnis yra vertinamas kaip atsakas į Kinijos įmonės finansų vadovės areštą praėjusiais metais, siejamą su Vašingtono prašymu.

Didžiojoje Britanijoje tęsėsi diskusijos apie pakartotinį vyriausybės sprendimą leisti kai kurias minėtos firmos technologijas 5G tinkle. Toks sprendimas suerzino Vašingtoną.

Ginčas dėl Kinijos kompanijos prisidėjo prie nežinomybės tarp Vašingtono ir Pekino, trukdančios užbaigti alinantį prekybos karą po to, kai abi pusės pastarosiomis dienomis apsikeitė tarifų padidinimais, o ekonominės ir prekybos derybos tarp šalių atsidūrė rimtoje aklavietėje.

Ši situacija smogė pasaulinėms finansų rinkoms ir paskatino nerimą dėl pavojingų padarinių kitų šalių sostinėms.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį įspėjo, kad technologinis ir prekybos karas tarp bet kurių valstybių yra nepriimtinas.

Su šia įmone susijusi konfrontacija augo jau ilgai, nes didžiausia pasaulio bendrovė sukaupė milžinišką pranašumą prieš 5G mobiliąsias technologijas plėtojančias konkurentes.

Jungtinės Valstijos mano, kad firma yra remiama Kinijos kariuomenės, o jos įranga suteikia Pekino žvalgybai komunikacijos pranašumą kitų šalių atžvilgiu.

Dėl šios priežasties Vašingtonas ragina artimiausias sąjungininkes atsisakyti bendrovės technologijų, o tai būtų rimtas iššūkis, nes nėra daug alternatyvų 5G įrangai.

Trečiadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad įmonė kelia grėsmę Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui, tačiau ši kova nukreipta ne tik prieš grėsmes šalies telekomunikacijų saugumui.

Vašingtonas firmos augimą laiko Kinijos žingsniu į technologinę ir ekonominę lyderystę, atimant ją iš Jungtinių Valstijų.

Vašingtono akimis, toks elgesys, įskaitant didžiules subsidijas ir strateginių pramonės šakų apsaugą, prisideda prie Amerikos technologijų vagysčių.

Kova dėl 5G išryškina iššūkius Jungtinių Valstijų ir Kinijos strategijai. Daugelis šalių jau integravo bendrovės telekomunikacijų įrangą į savo nacionalinius tinklus.

Dabar Kinijos kompanija yra neginčytina lyderė 5G įrangos tiekimo rinkoje.