Pasak „Huawei“ strategijos vadovo Dango Wenshuanio, JAV piliečiai, dirbę „Huawei“ mokslinių tyrimų ir plėtros skyriuje, buvo išsiųsti į savo šalį prieš dvi savaites.

Amerikiečių buvo paprašyta pasiimti savo nešiojamuosius kompiuterius, užblokuoti prieigą prie su darbu susijusių paskyrų sistemose ir palikti „Huawei“ patalpas.

Be to, bendrovė pareikalavo, kad jų darbuotojai kinai atšauktų techninius susitikimus su savo kolegomis iš JAV ir kontaktiniais asmenimis, taip pat apribotų savo bendravimą su JAV piliečiais.

Kiek anksčiau JAV prekybos departamentas nusprendė įtraukti Kinijos bendrovę į įmonių, kurioms prekės iš Jungtinių Valstijų gali būti pristatytos tik gavus specialius leidimus, sąrašą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas taip pat pasirašė dekretą dėl informacijos ir ryšių technologijų bei paslaugų tiekimo saugumo užtikrinimo, leidžiantį jo administracijai uždrausti užsienio technologijų įmonėms vykdyti verslą Jungtinėse Valstijose, jei tai keltų grėsmę nacionaliniam saugumui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)