Mika Lauhde, „Huawei“ viceprezidentas kibernetinio saugumo ir privatumo klausimais, pažymėjo naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad jis tikisi „teigiamos“ konflikto su JAV vyriausybe baigties ir pridūrė, kad jo bendrovė nėra „problemos branduolys“, nurodydamas platesnio masto prekybos karą tarp JAV ir Kinijos.

JAV įvedė sankcijas pasaulyje pirmaujančiai tinklų įrangos tiekėjai bei antrai pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojai teigdama, kad bendrovė yra teisiškai pavaldi Kinijos vyriausybei, o jos gaminiai gali būti naudojami kibernetiniam šnipinėjimui. „Huawei“ neigia šiuos kaltinimus.

Pasak M. Lauhde, jis nemano, jog JAV nutrauks visus ryšius su „Huawei“ ir kitomis Kinijos technologijų įmonėmis, nes tokiu būdu ji „įvarytų pati save į kampą“.

„Jei jie nutrauks ryšius su visais, procesas [vyks] ir atgaline kryptimi“, – kalbėjo bendrovės atstovas, turėdamas galvoje galimą kinų reakciją.

Kai kurie kibernetinio saugumo ekspertai teigia, kad Vašingtonas, įspėdamas kitas šalis nebendradarbiauti su „Huawei“, tik paskatins Kiniją tapti techniškai savarankiškesne ir padalins pasaulį į dvi technologijų stovyklas.

M. Lauhde atmetė visiško technologijų pramonės suskaidymo mintį.

Nemanau, kad susidarys dvi skirtingos stovyklos, – kalbėjo M. Lauhde. – Vis dar tikiu, kad dirbsime kartu.“

Tuo tarpu techniniai ryšiai tarp Kinijos ir Rusijos, regis, plečiasi. Pagrindinė Rusijos mobiliojo ryšio operatorė MTS ir „Huawei“ trečiadienį paskelbė apie susitarimą kartu plėtoti 5G tinklus Rusijoje, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas kartu dalyvavo ceremonijoje Kremliuje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)